ΦΩΤΟ-Στρατιωτικούς σχηματισμούς στη Λάρισα επισκέφθηκε ο Δένδιας

ΦΩΤΟ-Στρατιωτικούς σχηματισμούς στη Λάρισα επισκέφθηκε ο Δένδιας

 

«Την ώρα ακριβώς που ορισμένοι θα περίμεναν ότι η Ελλάδα θα έχει απολέσει το ηθικό της και τις δυνάμεις της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής. Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας θα εργαστώ ώστε η αναγνώριση που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων να αποκτήσει και στοιχείο ανταπόδοσης, ένα στοιχείο αποκατάστασης του επιπέδου της ζωής τους στα προ της κρίσης επίπεδα .»

Αυτά τόνισε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος σήμερα, επισκέφθηκε τους στρατιωτικούς σχηματισμούς στην Λάρισα, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ Δένδιας, επισκέφτηκε την 1η Στρατιά και το ΑΤΑ, όπου ενημερώθηκε από από τους επικεφαλής των σχηματισμών, τον αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον αντιπτέραρχο Χρ. Βαίτση για την δραστηριότητα τους, ενώ επισκέφθηκε επίσης το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και τα πληρώματα επιφυλακής της 337 Μοίρας στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) καθώς και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του σε δηλώσεις του επεσήμανε:

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που βρίσκομαι εδώ στη Λάρισα στην καρδιά του αμυντικού μας συστήματος. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κατ΄ αρχήν στην 1η Στρατιά , αλλά και στο ΑΤΑ και στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ε.Ε ότι πραγματοποιείται ιδιαίτερα σημαντικό έργο και ότι ο ελληνικός λαός σήμερα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Όσοι υπηρετούν στις συγκεκριμένες νευραλγικές θέσεις προασπίζονται όχι μόνο την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Χάρη και στο δικό τους έργο η Ελλάδα αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον .

Οι Ένοπλες Δυνάμεις επεσήμανε ο υπουργός, υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής. Υπενθυμίζουν ότι το έμψυχο δυναμικό που υπηρετεί δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του στην πατρίδα. Αυτή τη μεγάλη προσφορά τη βλέπουμε και την αναγνωρίζουμε όλοι. Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας θα εργαστώ ώστε η αναγνώριση που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων να αποκτήσει και στοιχείο ανταπόδοσης, ένα στοιχείο αποκατάστασης του επιπέδου της ζωής τους στα προ της κρίσης επίπεδα .

Είχα ακόμα την ευκαιρία μετά την πλήρη ενημέρωση μου να συγχαρώ τους επικεφαλής για το έργο τους και να τους παροτρύνω να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με την ίδια αφοσίωση, δίνοντας παράδειγμα για τις αξίες του καθήκοντος, της υπερηφάνειας και της σκληρής προσπάθειας στην ελληνική κοινωνία.

Την εφαρμογή αυτών των αξιών σε όλους τους τομείς χρειάζεται η πατρίδα για να σηκωθούμε πάλι …»

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο αντιστράτηγος ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς.

Στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο

Στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, από τον Στρατιωτικό Διοικητή της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γάλλο Υποστράτηγο Philippe  Pontiès . Στη συνέχεια  ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα στην αίθουσα επιχειρήσεων του Στρατηγείου από τον Επιτελάρχη του ΕΣΕΕΕ, Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, για την τρέχουσα κατάσταση στο Bangui καθώς και για τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της επιχείρησης.

 Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε η ταχύτατη σχεδίαση της επιχείρησης, η οποία υλοποιήθηκε με τη διαδικασία «fast track», με ρυθμό τετραπλάσιο του κανονικού. Επιπλέον τονίσθηκε ότι η επιχείρηση EUFOR RCA, αποτελεί την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθόσον στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στο έδαφος.

Ειδική μνεία έγινε στη χθεσινή παράδοση του διεθνούς αεροδρομίου του Bangui από τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ως το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση της αποστολής της EUFOR RCA, δηλαδή της ολικής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (MINUSCA), μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ