Η απάντηση του Μαριά για τις δηλώσεις του Καμμένου “στον ενικό”

Η απάντηση του Μαριά για τις δηλώσεις του Καμμένου “στον ενικό”

 

Για την πολιτική στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες και την πολιτική Καμμένου, σχολίασε ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, ΒΗΜΑ FM.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαριάς, επισήμανε ότι «οι ΑΝΕΛ και όλοι εμείς που συνεργαζόμαστε μαζί τους δεν θα συνεργαστούμε με κανένα κόμμα και κανένα βουλευτή που ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο. Δεν θα στηρίξουμε μνημονιακές πολιτικές, αλλά το γεγονός αυτό έχει αρχίσει ήδη να παραβιάζεται. Έχει συνεργαστεί (ο κ. Καμμένος) με τον κ. Νικολόπουλο, ο οποίος έχει ψηφίσει κι αυτός μνημόνια. Του το είπα να το αποφύγει και ότι διαφωνώ, αλλά ας το κρατήσει μόνος του και ας το χειριστεί. Κορυφαίο ζήτημα που ανέκυψε είναι επίσης ότι οι ΑΝΕΛ ψήφισαν μια τροπολογία που είχε δύο πλευρές. Η θετική ήταν οι 100 δόσεις και η αρνητική η έκτακτη εισφορά. Η κυβέρνηση πάντα έτσι κάνει, βγάζει ένα κακό μέτρο και βάζει ένα καλό για κερασάκι στην τούρτα.

Παράλληλα, επανέλαβε την άποψη του για μνημονιακή διολίσθηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δηλώνοντας: «Δεν κατηγορώ, αλλά ασκώ κριτική για μνημονιακή διολίσθηση των ΑΝΕΛ. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Καμμένο, αλλά είναι πολιτικό θέμα. Είχα πει ότι δεν επιθυμώ να έχω κανένα ενεργό ρόλο στο συνέδριο των ΑΝΕΛ και δυστυχώς με έβαλαν μέλος στην οργανωτική επιτροπή, προφανώς για να δείξουν ότι εγώ συμφωνώ με όποιες πολιτικές κινήσεις που γίνονται ή θα γίνουν – γιατί έχει σημασία και τι θα γίνει – και να με χρεώσουν κι εμένα πολιτικά. Απλά είπα ότι δεν θα έρθω στο συνέδριο, χωρίς να βάλω τα πολιτικά ζητήματα.

Την ίδια στιγμή, o κ. Μαριάς, απάντησε και στα σχόλια που έκανε ο Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “στον ενικό”,  επισημαίνοντας ότι: «επιβεβαιώνεται η θέση που έχω για τη μνημονιακή διολίσθηση των ΑΝΕΛ, διότι άκουσα σε τηλεοπτική συνέντευξη τον κ. Καμμένο να λέει ότι αφήνει ανοιχτό μετά τις εκλογές να ψηφίσει τον κ. Καραμανλή (ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Ο κ. Καραμανλής είναι μία σημαντική προσωπικότητα, αλλά είναι βουλευτής που από την εποχή του κ. Παπαδήμου μέχρι σήμερα ψηφίζει όλα τα μνημόνια και στηρίζει την κυβέρνηση. Είναι προφανές λοιπόν ότι έρχεται μια τομή σ’ αυτό το ζήτημα. Και γι’ αυτό διεμήνυσα ότι θα αναμένω και το συνέδριο των ΑΝΕΛ, για να δω αν θα επικυρωθούν αυτά τα πράγματα, αλλά με όσα μεσολαβούν στο μεσοδιάστημα και αυτές τις μέρες και γίνονται πάνω και κάτω από το τραπέζι, θα έλεγα ότι κάποια πράγματα δημιουργούν νέες σχέσεις.

Τέλος κ. Μαριάς, υπογράμμισε ότι θα περίμενε από τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να προχωρήσουν σε μία ανακοίνωση με την οποία θα τον στηρίζουν από την κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα. «Εννοώ διάφορα δημοσιεύματα σε διάφορες εφημερίδες ή blogs που με καθυβρίζουν και δημιουργούν προβλήματα. Θα μπορούσαν διάφοροι κύκλοι να καλλιεργούν αυτό το κλίμα για να οξύνουν τις σχέσεις και θα περίμενα κι εγώ από τους ΑΝΕΛ να βγουν και να πουν για τα σκαιότατα δημοσιεύματα διάφορων blogs που με λένε αχάριστο και άλλα, ότι ο Νότης Μαριάς ήταν βουλευτής που στήριξε τους ΑΝΕΛ σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Θα παραμείνω βουλευτής στην Ευρωβουλή για πέντε έτη και θα στηρίξω τις πολιτικές θέσεις του ψηφοδελτίου βάσει του οποίου εκλέχθηκα. Είμαι συνεπής στις θέσεις μου, δεν αλλάζω και θα είμαι συνεπής προς αυτήν την κατεύθυνση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ