ΒΙΝΤΕΟ-Παυλόπουλος: Τι να πω για την απίστευτη φράση του Χαρδούβελη

ΒΙΝΤΕΟ-Παυλόπουλος: Τι να πω για την απίστευτη φράση του Χαρδούβελη

 

Να επαναφέρει το ζήτημα του σεβασμού της δικαιοσύνης στους υπουργούς και ιδίως στον υπουργό Οικονομικών κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην φράση του Γκίκα Χαρδούβελη ότι «τα δικαστήρια δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική, εφαρμόζουν το δίκαιο».

Μιλώντας για την τροπολογία που αφορά τα ζητήματα της εκτέλεσης των αποφάσεων για τους ενστόλους και για τους δικαστικούς, ο κ Παυλόπουλος ανέφερε:

«Ζούμε αυτή την εποχή που ζούμε, ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη δημοσιονομική δυσχέρεια, δεν είναι κανείς ευτυχής γιατί βλέπει να εκτελούνται εν μέρει δικαστικές αποφάσεις.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία να επαναφέρετε το ζήτημα προς τους συναδέλφους σας υπουργούς και ιδίως προς τον υπουργό Οικονομικών, του σεβασμού της δικαιοσύνης και της οριοθέτησης των σχέσεων μεταξύ των τριών εξουσιών», σημείωσε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης και συνέχισε:

«Το λέω αυτό γιατί όταν βγήκαν οι αποφάσεις, ιδίως η απόφαση για τους ενστόλους ακούστηκε η απίστευτη φράση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελης ότι τα δικαστήρια δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική εφαρμόζουν το δίκαιο».

«Τι να πω για μία τέτοια φράση…», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Αυτή η νοοτροπία μας λέει ότι ο σεβασμός του Συντάγματος τελεί υπό την αίρεση του δημοσιονομικού κόστους. Είναι επικίνδυνες νοοτροπίες αυτές. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Χαρδούβελης το είπε αυτό εκ παραδρομής και μάλλον εκ παραδρομής το είπε γιατί δεν είδα να το επαναλαμβάνει».

«Σας φαντάζομαι να είστε στην έδρα του δικαστηρίου και να ακούτε αυτή τη φράση», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Αθανασίου και πρόσθεσε:

«Δεν  μπορείτε να αντιδράσετε έτσι αυτή τη στιγμή και σας αντιλαμβάνομαι πλήρως. Οφείλετε όμως να πείτε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αυτού του είδους η νοοτροπία, ακόμα και εκ παραδρομής, δημιουργεί πραγματικά σημαντικά θεσμικά προβλήματα, τα οποία τουλάχιστον θα έπρεπε να τα αποφύγουμε. Δεν πρέπει να προσθέτουμε στην κοινωνική κρίση και ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό της δημοκρατίας».

 

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ