Πλεύρης: Μου στοίχησαν ως άνθρωπο οι αποκαλύψεις για τον Καρατζαφέρη

Πλεύρης: Μου στοίχησαν ως άνθρωπο οι αποκαλύψεις για τον Καρατζαφέρη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την έξοδο από το μνημόνιο, τις προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά και την αποκάλυψη της Realnews για τον Γ. Καρατζαφέρη και τις offshore.

Για τις αποκαλύψεις της Realnews που αφορούν στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης, ο οποίος απάντησε:

«Η δικαστική έρευνα θα πρέπει να φτάσει στο τέλος και αν τυχών υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν. Από εκεί και πέρα, εγώ μόλις διάβασα το δημοσίευμα, σε προσωπικό επίπεδο είμαι συντετριμμένος και ελπίζω ότι ο Πρόεδρος κ. Καρατζαφέρης θα έχει κάποια στοιχεία. Εμένα, σαν Θάνο Πλεύρη, άνθρωπο, μου έχει στοιχήσει».

«Η λήξη του μνημονίου υπό την έννοια την οποία ζήσαμε μέχρι σήμερα σίγουρα ολοκληρώνεται. Από την άλλη πλευρά, προφανώς στον βαθμό που είσαι μέσα στην ευρωζώνη, όσο δεν έχεις τους στόχους και για το χρέος σου και για το δημόσιο έλλειμμα, θα είσαι υπό επιτήρηση. Μια χώρα που είναι εκτός αγορών, πρέπει να βγει ξανά με ένα ασφαλές μαξιλάρι», σχολίασε αρχικά ο κ. Πλεύρης και συνέχισε:

«Το μνημόνιο τελειώνει, αλλά θα υπάρξει χρόνος προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο, απολύτως μόνοι μας να ρυθμίζουμε τα οικονομικά της χώρας».

«Ο κανονισμός της Ε.Ε προβλέπει την επιτήρηση στις χώρες. Θα πρέπει ο στρατηγικός στόχος της χώρας να είναι η παρουσία της στις αγορές. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση έκρυψε ότι το τέλος των μνημονίωνς σημαίνει και το τέλος των πολιτικών της δημοσιονομικής προσαρμογής», πρόσθεσε.

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια, η ελληνική πολιτική έχει καταφέρει να θέσει ε μία απομόνωση την Τουρκία. Σε αυτή τη φάση, την κλιμάκωση την επιζητά η Τουρκία. Η Ελληνική κυβέρνηση ορθώς δουλεύει τις συμμαχίες της με Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, το έχει η Τουρκία», υποστήριξε ο κ. Πλεύρης σχετικά με τις Τουρκικές προκλήσεις και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα πρέπει να φανταστούμε, τι θα συνέβαινε σήμερα, αν τυχών είχε υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και είχαμε βγει από το ΝΑΤΟ».

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σταθερά βήματα στο κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής. Εγώ θεωρώ ότι σταθερά και αθόρυβα, προχωράμε στο πρώτο βήμα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ