Σκουρλέτης: Έχει σκάσει η επικοινωνιακή φούσκα περί εξόδου από το μνημόνιο

Σκουρλέτης: Έχει σκάσει η επικοινωνιακή φούσκα περί εξόδου από το μνημόνιο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το αν θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την αποκάλυψη της «Αγοράς» με το e-mail της τρόικας αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις ανά την Ευρώπη.

«Οι τόνοι, όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν ότι υπάρχει μια κρίσιμη κινητικότητα γύρω από τα Εθνικά ζητήματα. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται με ρυθμούς κανονικότητας, τότε θα αρκεστούμε στο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και συνέχισε:

«Ο κάθετος τρόπος άρνησης ενός τέτοιου ενδεχομένου, είναι ενδεικτικός για το πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την αναγκαία συνεννόηση και επικοινωνία σε κάποια κρίσιμα ζητήματα, παρά τα όσα έλεγε το προηγούμενο διάστημα, ότι είναι μια δύναμη που στηρίζει την ενότητα».

Σχετικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά» και το e-mail της τρόικας για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε:

«Νομίζω ότι η αποστολή του συγκεκριμένου mail δεν είναι μια κίνηση που χαρακτηρίζει αυτή τη στιγμή τη σχέση ανάμεσα στους δανειστές και την κυβέρνηση. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε ξαναδεί. Η υπόθεση των 100 δόσεων περισσότερο είναι μια μεγαλοστομία. Στην πράξη αφήνει απέξω αυτούς που έχουν ανάγκη. Η κυβέρνηση έχει δώσει το δικαίωμα για τέτοιου είδους συμπεριφορές».

«Έχει σκάσει η επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης περί εξόδου από το μνημόνιο. Αποτελεί διάψευση των ισχυρισμών του κ. Σαμαρά ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, τα όσα έχουμε δει ως χρονοδιάγραμμα. Αντίθετα, αποτελεί, επιβεβαίωση της παραμονής στην μνημονιακή λογική και εποχή, η αποκάλυψη της εφημερίας «Αυγή» για το ασφαλιστικό. Τέτοιες προθέσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια προσπάθεια να εμπεδωθεί ως καθεστώς για δεκαετίες η μνημονιακή πολιτική», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ