Βούλτεψη: Δεν τίθεται ζήτημα με τις ρυθμίσεις, είναι ψηφισμένος νόμος

Βούλτεψη: Δεν τίθεται ζήτημα με τις ρυθμίσεις, είναι ψηφισμένος νόμος

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα, τις αντιδράσεις της τρόικας για τις 100 δόσεις, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαπραγμάτευση είναι διαρκής. Τίθενται όλα τα ζητήματα στο τραπέζι. Η τρόικα θα επιστρέψει. Όσο για το θέμα των ρυθμίσεων, είναι ψηφισμένος νόμος, δεν τίθεται ζήτημα. Στο τέλος της ημέρας συμφωνούμε και με τους εταίρους και με τους δανειστές μας», σχολίασε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση έχει κάνει τους υπολογισμούς της και θεωρεί ότι με τις δόσεις θα είναι περισσότερα τα οφέλη για τα ταμεία, παρά με τη μη ρύθμιση του θέματος. Και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι πολλές φορές, κάποιοι γνωρίζουν τις πραγματικότητες στις χώρες τους».

«Τα βήματα έχουν δρομολογηθεί και βάση αυτών των βημάτων προχωρούμε. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε στο Eurogroup ότι είναι μια προληπτική συζήτηση για την επόμενη μέρα, με βάση την πιστωτική γραμμή που θα ακολουθηθεί», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Όποιος υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρχει κάποιου είδους έλεγχος και κάποια διαρκής προσπάθεια να μην πάμε σε ελεγχόμενο προϋπολογισμό, λέει ψέματα. Το ΔΝΤ πηγαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα, ερχόταν από το 2000 περίπου απλώς δεν γινόταν τότε μεγάλη φασαρία γιατί τότε μπορούσαμε να δανειστούμε. Απλώς τώρα θα δημιουργήσουμε μια σχέση με τους εταίρους όπου θα μπορούμε να διαμορφώνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις. Στο τέλος της μέρας αυτό θα συμβεί. Θα υπάρξει μια καινούρια σχέση. Αυτό έχει γίνει και στην Ιρλανδία».

Σχετικά με τα χρήματα του ΤΧΣ, η κ. Βούλτεψη σχολίασε ότι: «πρέπει να βρεθεί λύση για τα χρήματα του ΤΧΣ. Ο κ. Ρέγλινγκ είπε ότι αν τα χρησιμοποιήσετε για τις τράπεζες σας, έχει καλώς. Άρα έχετε το επόμενο Eurogroup να αποφασίσετε τι θα τα κάνετε, γι αυτό δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Ότι εμείς μπορούμε να τα πάρουμε αυτά τα χρήματα και να τα χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε. Απορώ πως κάποιοι άνθρωποι με χρήματα των άλλον υποστηρίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Λένε ψέματα πάλι σον λαό». 

«Δεν μετονομάζουμε τίποτε. Κάνουμε αυτό που κάνουν όλες οι χώρες. Στο Βέλγιο διαδηλώνουν για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Έχουμε μνημόνιο εκεί; Όχι. Υπάρχει οικονομική κρίση και λαμβάνουν όλες οι χώρες τα μέτρα τους. Εμείς πάλι, δεν θα το ρίξουμε στο σορολόπ», επισήμανε.

Σχετικά με τα Εθνικά θέματα και την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, η κ. Βούλτεψη είπε:

«Τα Εθνικά θέματα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο υπερβολών και εντυπωσιασμού. Δεν θα ανεβάσουμε ένα θέμα για εσωτερική κατανάλωση. Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο ζήτημα. Σκοπός μας είναι η αποκλιμάκωση.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ