Ομήρου: Συστράτευση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής

Ομήρου: Συστράτευση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής

 

Την ολόψυχη ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την αδελφική συμπαράταξη της Ελλάδος, εξέφρασε προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Προσφωνώντας τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μίλησε σε ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι «η Κύπρος, στον δύσκολο δρόμο της, ενισχύεται από τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας και ολόκληρου του ελληνικού έθνους» και υπογράμμισε ότι «απαιτείται επαγρύπνηση και συστράτευση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής».

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «έχουμε καθήκον να αναλύσουμε και να αξιοποιήσουμε τα νέα δεδομένα, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις νέες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνθήκες και να διαμορφώσουμε συμμαχίες και συνεργασίες που θα εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Μετά την ειδική συνεδρίαση της Βουλής, ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955- 59, οι οποίοι του απένειμαν το χρυσό μετάλλιο της ελευθερίας.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη μεγάλη του συγκίνηση για τους αγώνες και τη θυσία των αγωνιστών και τους δώρισε μια πλάκα με το εθνόσημο και την υπογραφή του.

Πριν αναχωρήσει από την Κύπρο για το Κάιρο, ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

 

Διαβάστε επίσης:

Τι αποφάσισαν Ελλάδα-Κύπρος για τη στάση της Τουρκίας

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Προπύργιο του Ελληνισμού η Κύπρος

ΒΙΝΤΕΟ-Οι κοινές δηλώσεις Σαμαρά-Αναστασιάδη

Σαμαράς:Η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων

Η ΦΩΤΟ που ανέβασε ο Αναστασιάδης από τις συνομιλίες με τον Σαμαρά

Σαμαράς: Ισχυρή ομπρέλα πάνω από την Κύπρο

ΒΙΝΤΕΟ-Κοινό μέτωπο Σαμαρά-Αναστασιάδη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ