Βενιζέλος: Έχουμε απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο

Βενιζέλος: Έχουμε απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο

«Έχουμε απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο και κάνουμε όλα τα βήματα ούτως ώστε, έως το τέλος της χρονιάς, να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στη Λευκωσία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ότι «η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup εντάσσεται απολύτως στο σχεδιασμό μας.

«Εμείς έχουμε απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο και κάνουμε όλα τα βήματα ούτως ώστε, έως το τέλος της χρονιάς, να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους και να έχει αλλάξει σελίδα η χώρα. Να έχουμε φύγει από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας, να έχουμε γυρίσει σε ένα καθεστώς ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη αλλά με την υποστήριξη υφισταμένων τακτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι εκτάκτων μηχανισμών όπως ήταν η τρόικα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, τίποτα ασφαλέστερο», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Δυστυχώς, κάποιοι, για λόγους μικροκομματικούς, υπονομεύουν το εθνικό μέτωπο και στην πραγματικότητα θέλουν να επιστρέψει η χώρα σε ένα καθεστώς εξάρτησης, μνημονίου και τρόικας. Εκτός και αν θέλουν να πουν ότι αν πετύχουμε αυτή τη συμφωνία, αυτοί θα την καταγγείλουν για να προσφέρουν στον ελληνικό λαό κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν και δεν μπορούν να εγγυηθούν. Οι πολίτες θα κρίνουν. Εμείς τους καλούμε να βοηθήσουν, να συστρατευτούν, να συναινέσουν για να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα», κατέληξε. 

 

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς:Η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων

Η λύση που προκρίνει το Eurogroup για την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ