Δερμεντζόπουλος: Υπάρχει πτωτική τάση στις καταλήψεις

Δερμεντζόπουλος: Υπάρχει πτωτική τάση στις καταλήψεις

Ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις καταλήψεις, την τράπεζα θεμάτων, αλλά και την αποπομπή του κ. Στύλιου.

«Τη Δευτέρα ξεκινήσαμε με 588 καταλυμένες κτιριακές μονάδες. Την Τρίτη είχαμε πέσει στις 364, χες ήταν 254 και για σήμερα δεν έχουμε εικόνα γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Υπάρχει μια πτωτική τάση, η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει», σχολίασε αρχικά ο κ. Δερμεντζόπουλος και συνέχισε:

«Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις και μετά λύσεις. Οι απαντήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται και με πράξεις. Από την 1η μέρα των κινητοποιήσεων γίναμε δέκτες όλων των υπομνημάτων των μαθητικών κοινοτήτων. Έχουμε μια σειρά από θέματα τα οποία είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Παιδείας. Σε αυτά, λειτουργούμε υποστηρικτικά συζητώντας με τα αρμόδια υπουργεία.

«Έχουμε δύο ειδών διεκδικήσεων. Αυτές οι οποίες οφείλονται από κακή ενημέρωση των μαθητών και κάποια τα οποία αντιλαμβανόμενοι το δίκαιο των αιτημάτων τους, πρέπει να τα ικανοποιήσουμε.

«Η τράπεζα θεμάτων είναι ένας θεσμός, που κατά την άποψη των παιδαγωγών είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος θεσμός, ο οποίος παρερμηνεύθηκε και κακοποιήθηκε. Έχει ευθύνες και το υπουργείο, γιατί πέντε μέρες πριν τις εξετάσεις, πετάξαμε μια τράπεζα θεμάτων στα παιδιά και τα ζαλίσαμε. Φέτος δεν ισχύει αυτό. Ήδη έχει αναρτηθεί η Τράπεζα θεμάτων για την Α΄ Λυκείου, και τη Δευτέρα αναρτάται και για τη Β’. Ήδη προχωρήσαμε σε μειώσεις της ύλης και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της δραστηριότητάς της. Αυτό τα παιδιά δεν το καταλαβαίνουν αλλά εμείς οφείλουμε να τα πείσουμε».

«Ο εθελοντισμός είναι μια σκέψη μέσα στην αγωνία μας. Μπορεί να μείνει στα επίπεδα αυτά, τις απλής σκέψης. Μια παιδεία του 2014 όπου λειτουργεί με ανάγκες 150.000 εκπαιδευτικών για ένα επαρκές έργο, με 127.000. Μέσα σε ένα τρίμηνο, προσπαθήσαμε να μειώσουμε τις ανάγκες. Πήραμε 15.000 αναπληρωτές. Μέσα σε περίοδο κρίσης, οι 15.000 ήταν πραγματικά άθλος».

Για την αποπομπή Στύλιου, σχολίασε: «Η όξυνση και η ένταση έχει δημιουργήσει τη απαξίωση στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Χαιρετίζω τη συγγνώμη του κ. Στύλιου, καταδικάζω το γεγονός. Ήταν αυτονόητο ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ