Θεοδωράκης: Οι πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την εξουσία δεν μιλούν καν στο τηλέφωνο μεταξύ τους

Θεοδωράκης: Οι πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την εξουσία δεν μιλούν καν στο τηλέφωνο μεταξύ τους

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, την έξοδο από το μνημόνιο αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις.

«Δεν νομίζω ότι θα γίνει συνεννόηση. Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που οι πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την εξουσία δεν μιλούν καν στο τηλέφωνο μεταξύ τους, ούτε για τα στοιχειώδη. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συνάντηση τέτοια που θα μπορεί να δώσει μια εγγύηση ότι υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση ακόμα και των Εθνικών θεμάτων. Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο που θεωρούνται εχθροί. Οι δικές μας αντιθέσεις είναι πολύ μεγάλες. Είναι αντίπαλοί μας, αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να θεωρώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους, εχθρούς», σχολίασε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε, αναφερόμενος στη δήλωση του υπευθύνου εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ήσυχου, ο οποίος άφησε να υπονοηθεί, ότι «μπορεί η κυβέρνηση να αξιοποιεί την κρίση με τους Τούρκους για να μαζέψει τους 180 βουλευτές».

«Αυτά είναι σενάρια φαντασίας. Αυτά είναι ντροπή να τα λένε εκπρόσωποι των κομμάτων. Πρέπει να απομακρυνθούμε από την προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ψύχραιμη αντιμετώπιση. Δεν θα πρέπει να κλιμακώσουμε αυτή την ένταση. Σε αυτή την ένταση δεν πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα. Πρέπει να απαντήσει η Ευρώπη. Αυτό πρέπει να είναι η μόνιμη απαίτηση που πρέπει να έχουμε. Οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι προκλήσεις απέναντι στο Ευρωπαϊκό δίκαιο».

«Χρειάζεται μια πατριωτική πρόταση. Η έξοδος από αυτή την ιστορία δεν θα πρέπει να μας στοιχήσει. Είδατε πόσο πήγε να μας στοιχήσει αυτή η βεβιασμένη κίνηση Σαμαρά που ζήλεψε την τύχη του Τσίπρα και είπε –εσύ σκίζεις τα μνημόνια; Εγώ θα τους πετάξω-. Κατευθείαν οι αγορές αποδόμησαν αυτή την απόφαση. Τα επιτόκια που πρέπει η χώρα να πληρώνει για να κάνει ανεξάρτητη πολιτική, δεν μπορεί να είναι παραπάνω από αυτά που πληρώνουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δανείζεται αυτή τη στιγμή με 2,5 %. Εκεί πρέπει να μείνουμε», σχολίασε σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup και πρόσθεσε:

«Έπρεπε να συζητήσουν και όλες αυτές τις ενέργειες, να μην τις μαθαίνουμε από τους ξένους. Να συζητήσουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει από τους ελέγχους, με μία εμπιστοσύνη των εταίρων που να διασφαλίζει την έξοδο στις αγορές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ