Κόντρα Λοβέρδου-ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Κόντρα Λοβέρδου-ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

 

Ολοκληρώθηκε σε Β’ ανάγνωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ερευνητικά κέντρα.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, πάντως μετά και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συμφώνησε στο να γίνει μία ακόμα συνεδρίαση, περίπου σε 20 μέρες, για τη συζήτηση των τροπολογιών που κατέθεσε σήμερα, προκειμένου οι βουλευτές να έχουν χρόνο και να ενημερωθούν ακριβώς για το περιεχόμενο των βελτιωτικών αλλαγών στις οποίες προχώρησε.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων βουλευτών, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ενώ την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, που κάλεσαν τον υπουργό να το αποσύρει και να το επαναφέρει αφού ενσωματώσει τις προτάσεις που έχουν κάνει αρμόδιοι φορείς.

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η  Σταυρούλα Ξουλίδου, δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό νομοσχέδιο.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

«Εμείς σε ό,τι αφορά τις μαθητικές κινητοποιήσεις στεκόμαστε μακριά. Είμαστε ουδέτεροι. Είναι ζήτημα της μαθητικής κοινότητας να πάρει τις αποφάσεις της και αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουμε» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη, ο οποίος έκανε λόγο για ατόπημα του υπουργού σε ό,τι αφορά αυτά που είπε για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι ήταν άστοχη η δήλωση του κ. Κοτσιφάκη, πως οι καταλήψεις βοηθούν και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δείχνουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, κάτι που δεν έδειξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας απέρριψε και τα όσα του καταλογίστηκαν σχετικά με εντολή που έδωσε για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να εντοπιστεί ποιος κρύβεται πίσω από τον ιστότοπο που παρακινούσε τους μαθητές σε καταλήψεις. «Δεν έχουμε καμία διωκτική διάθεση. Καμία ανάμειξη δεν είχαμε ούτε καλέσαμε τον εισαγγελέα. Οι μαθητές δεν έχουν ανάγκη ούτε εμάς ούτε εσάς» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Αν αυτοί που διακινούν την πληροφορία για τις καταλήψεις είναι μαθητές με γεια τους και χαρά τους. Αν είναι στην ηλικία μου θέλω να το μάθω. Αν είναι μεγαλύτερος γιατί να μην το ξέρουμε; Εμείς σταθήκαμε έξω από κάθε σκέψη για εισαγγελείς». Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να ζητήσει από τον επικεφαλής της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, στο μέτρο που αυτό επιτρέπεται από το νόμο και τα προσωπικά δεδομένα, όπως είπε, να διαπιστωθεί η ταυτότητα του κατόχου του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Ακόμα, απαντώντας ο κ. Λοβέρδος στον κ. Κουράκη, ο οποίος υποστήριξε ότι συμπεριφορές σαν κι αυτές του κ. Στύλιου χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση που δείχνει να μην δέχεται την άλλη άποψη, αντέτεινε ότι υπήρξε αστραπιαία αντίδραση, τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον ίδιο. «Είχα αποδοκιμάσει πλήρως από την αρχή την ενέργεια του κ. Στύλιου και είχα πει ότι οφείλει να το πάρει πίσω. Από εκεί και πέρα η κριτική ξεπερνά και την υπερβολή» ανέφερε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ