Σκουρλέτης: Από μηδενική βάση συζήτηση για το χρέος

Σκουρλέτης: Από μηδενική βάση συζήτηση για το χρέος

«Θέλουμε να κάνουμε τη συζήτηση για το χρέος εξ αρχής και από μηδενική βάση», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή και υπογράμμισε ότι «επ’ αφορμή τη διαπραγμάτευση για τις δανειακές συμβάσεις και για το χρέος, να αναζητήσουμε το συνολικό ευρωπαϊκό ζήτημα».

Αναφορικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τόνισε:

«Αυτά που είδαμε από την ώρα που βγήκαμε από το Προεδρικό Μέγαρο και έπειτα, είναι νομίζω επεξηγηματικά και αποκαλυπτικά των προθέσεων της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του κ. Σαμαρά.

Εμείς είπαμε τι θέλουμε. Παρουσιάσαμε μία πρόταση-πακέτο που λέμε να πάμε σε μία σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί να συμφωνήσουμε την ημερομηνία των εκλογών».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε μάλιστα ότι «μέχρι τότε δεν πρέπει να υπογραφεί η οποιαδήποτε συμφωνία που θα αφορά το μέλλον της χώρας σε σχέση με το χρέος».

«Δεν θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι μπροστά μας ένας δρόμος βιώσιμος, εξόδου από το μνημόνιο. Ίσα ίσα όλα δείχνουν ότι πάμε σε μία νέα μνημονιακή εποχή. Τα πράγματα είναι κρίσιμα και θεωρούμε ότι πράγματι είναι αυτή η στιγμή που στις δημοκρατίες πηγαίνεις στον κόσμο και σου λέει με την ψήφο του ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις», κατέληξε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

BINTEO-Τσίπρας:Να συγκληθεί άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Η πρόταση Τσίπρα και το άρθρο-παρέμβαση από τη Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ