Reuters: Πρωθυπουργός εν αναμονή ο Τσίπρας

Reuters: Πρωθυπουργός εν αναμονή ο Τσίπρας

Την μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη του «ακροαριστερού» κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, από την σύγκρουση του με τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας σε μια πιο ήπια στάση επισημαίνει με άρθρο του το Reuters.

Ο 40χρονος, πρώην μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας, ενεργεί σαν Πρωθυπουργός εν αναμονή, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Reuters τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μια πρώην ακροαριστερή κίνηση, είναι σήμερα το πιο δημοφιλές πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα εκπροσωπώντας τους περισσότερους ψηφοφόρους που θεωρούν ότι τιμωρούνται από το εθνικό σχέδιο διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

«Κλειδί για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι, όπως διαρρέουν τα στελέχη του κόμματος, μια συντονισμένη προσπάθεια να μετριαστούν οι ριζοσπαστικές θέσεις που οδήγησαν το Der Spiegel να χαρακτηρίσει τον Τσίπρα ως έναν από τους πιο επικίνδυνους άνδρες στην Ευρώπη για το 2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή πλέον απειλή για το σχέδιο διάσωσης η για την άρνηση του χρέους».

Το Reuters αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα τάσσεται υπέρ του ευρώ και επιθυμεί μια επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου διάσωσης επικαλούμενη τα επιχειρήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας για την ανάπτυξη.

«Αρκετοί στο εσωτερικό της Ελλάδας αναρωτιούνται πως οι συντηρητικοί ψηφοφόροι μπορούν να μπλοκάρουν τις προσπάθειες του Τσίπρα για τον σχηματισμό μιας αξιόπιστης κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει στις τάξεις του ριζοσπαστικές φωνές, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έχει ορκιστεί να ακυρώσει το σχέδιο διάσωσης με τον τρόπο που πέρασε από την ελληνική βουλή», προσθέτει το Reuters.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται η αλλαγή της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την νίκη του στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

«Η συζήτηση, για παράδειγμα, της κρατικοποίησης των τραπεζών δεν υφίσταται πλέον».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ