Σκουρλέτης: Σχέδιο κινδυνολογίας από την κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Σχέδιο κινδυνολογίας από την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα, τα χρήματα του ΤΧΣ, αλλά και την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης.

«Η πρόταση μομφής αφορούσε τον υπουργό Οικονομικών που ακολουθούσε μια συγκεκριμένη πολιτική. Η δε κατάληψη της θέσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τον κ. Στουρνάρα, είχε συνοδευθεί με την εξής εκ μέρος μας πολιτική προσέγγιση. Ότι γι αυτές τις θέσεις πρέπει να επιχειρείται μια ευρύτερη συναίνεση. Από εκεί και πέρα, ο κ. Στουρνάρας τώρα είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εμείς είμαστε αντιπολίτευση και νομίζω ότι και εκείνος και εμείς οφείλουμε να έχουμε μια επικοινωνία για κρίσιμα ζητήματα», είπε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Αυτά τα χρήματα είναι αυτά που περίσσεψαν από τη μέχρι τώρα ανακεφαλαιοποίηση για την οποία ως λαός έχουμε υποστεί μία σειρά από μέτρα. Τώρα η κυβέρνηση λέει αυτά, να τα επιστρέψουμε πίσω για να τα έχουμε σε ένα ενδεχόμενο αν τα ξαναχρειαστούμε, αλλά ταυτόχρονα να επαναξιολογηθούμε για αυτά τα χρήματα. Γι αυτή την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης καλείται ο ελληνικός λαός να ξαναμπεί υπό επιτήρηση.

Αν δεχθούμε αυτή τη γραμμή στήριξης, πάμε σε ένα μίνι μνημόνιο σε δύο επίπεδα. Μια χαλαρή επιτήρηση και αν δεν είναι ικανοποιημένοι τότε πάμε στο 2ο επίπεδο που γίνεται πιο σκληρή», πρόσθεσε.

«Εμείς λέμε αυτά τα χρήματα που δοθήκαν για τις τράπεζες, θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τις τράπεζες. Δεν νοείται στήριξη των τραπεζών αν δεν δεις το θέμα των κόκκινων δανείων. Μέχρι τώρα, οι τράπεζες από τον καιρό του Αλογοσκούφη, έχουν στηριχθεί με ποσά τα οποία είναι δεκάδες δισ. Αυτή η στήριξη πρέπει να μετακυλιστεί και στους δανειολήπτες και στην Αγορά. Πρέπει να μπούμε με έναν αποφασιστικό τρόπο σε μία εξυγίανση και των τραπεζών και των δανειοληπτών και πρέπει να υπάρξει και ρευστότητα. Αν δεν γίνουν όλα αυτά θα μιλάμε για μια τρύπα στο νερό», τόνισε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης και στη συνέχεια σχολίασε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg όπου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, μη κανονικό κόμμα.

«Αυτές οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη συνιστούν μια προπαγανδιστικού τύπου προσέγγιση και έρχονται σαν συνέχεια ανάλογων δηλώσεων σαν και αυτές που είχε κάνει ο κ. Γεωργιάδης, η κ. Βούλτεψη και ο κ. Σαμαράς μέσα από τις διαρροές από το καφενείο της Βουλής. Βγαίνει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, δεν είδα καμία αναστάτωση. Παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας στη Θεσσαλονίκη, δεν είδα καμία αναστάτωση. Βγαίνουν τα Stress Test και πέφτει το χρηματιστήριο. Υπάρχει ένα σχέδιο εκ μέρος της κυβέρνησης το οποίο μεταφράζεται σε μια ασύστολη κινδυνολογία. Θα το έχουμε αυτό μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες. Θεωρώ όμως ότι δεν θα περάσει».

«Να επενδύσει κάποιος που σκέφτεται στην Ελλάδα, αλλά όχι να κερδοσκοπίσει σε βάρος της Ελλάδας. Θέλουμε επενδύσεις οι οποίες να είναι αμοιβαία επωφελής και για αυτούς που φέρνουν τα χρήματά τους εδώ και για την οικονομία», τόνισε κλείνοντας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ