Ο Μάκης Βορίδης για την κατάσταση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Ο Μάκης Βορίδης για την κατάσταση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, την πρόταση του κ. Τσίπρα για τα χρήματα του ΤΧΣ αλλά και την Προεδρική εκλογή.

«Πρέπει να υπάρξει μια παρέμβαση στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Το υπουργείο Υγείας είναι εδώ για να βοηθήσει σε ότι του ζητήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε. Ξέρω ότι ο κ. Αθανασίου ασχολείται και έχει μια ευαισθησία στο θέμα αυτό», σχολίασε μεταξύ άλλων για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, θέμα το οποίο έχει αναδείξει το enikos.gr.

«Υπάρχουν ανακοινώσεις των τραπεζών οι οποίες έχουν δεσμευθεί για συγκεκριμένη ύπαρξη ρευστότητας. Η ύπαρξη κεφαλαίων τα οποία ενισχύουν την ρευστότητα είναι εκεί για να διαφυλάσσουν αυτό. Από τη στιγμή που τα stress test ολοκληρώθηκαν χωρίς ιδιαίτερες κεφαλαιακές ανάγκες, σημαίνει ότι οι δείκτες τους είναι απολύτως επαρκής για να διοχετεύσουν ρευστότητα στην αγορά», σημείωσε σχετικά με την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα χρήματα του ΤΧΣ και συνέχισε:

«Θα πρέπει να μας απασχολήσει το πώς θα μειώσουμε τις επιβαρύνσεις επιτοκίων στον δανεισμό, για να μην έχουμε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των τραπεζών. Άρα εκείνο που μας λείπει δεν είναι κεφάλαιες τράπεζες. Δοκιμάστηκαν σε αυτά τα σενάρια δυσκολίας, αντέχουν και μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους». 

«Νομίζω πως δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν μαξιλάρι για την έξοδό μας στις αγορές. Τα λεφτά αυτά είναι εκεί για να εξυπηρετήσουν ένα κακό σενάριο», πρόσθεσε.

«Στην πραγματικότητα, ενσωματώνει κινδύνους στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι αγορές. Ένας από τους κινδύνους είναι ο πολιτικός κίνδυνος. Αν δεν λυθούν δύο ζητήματα, το θέμα της προεδρικής πλειοψηφίας και το αν θα γίνουν εκλογές ή όχι και το κατά πόσο σε αυτές τις εκλογές μπορεί να βγει μια δύναμη που ανησυχεί τις αγορές», σημείωσε σε σχέση με τις αγορές και συμπλήρωσε: «Είναι μια ανάγνωση αυτό. Να θεωρήσει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ του 1981». 

«Από την άλλη μεριά, όταν βγαίνει ένα κόμμα που λέει, θα καταργήσω όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και ο καθένας έχει ένα διαφορετικό μενού που τα λέει όπως του αρέσει, αν εσείς ήσασταν επενδυτής και θέλατε να επενδύσετε τα λεφτά σας στην Ελλάδα, τι κάνεις; Μήπως εκείνο που θα κάνεις είναι να πες, καλά ας καταλήξουν αυτοί στο τι θέλουν να κάνουν και βλέπουμε», τόνισε ακόμα ενώ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι απολύτως ανοιχτό το θέμα».

Τέλος, έθιξε και το ζήτημα των συνθηκών κράτησης των κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών:

«Ένα ακόμα ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, με το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, είναι οι συνθήκες κράτησης στα κέντρα πρώτης υποδοχής των μεταναστών. Είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα των αν πρέπει να υπάρξουν μεταναστευτικές πολιτικές που θα ορίζουν το σύστημα των μεταναστευτικών ροών. Εκεί δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε διάκριση, κυρίως και πρωτίστως για λόγους δημόσιας Υγείας. Και με αφορμή το θέμα του Έμπολα, θα υπάρξουν πρόσθετες προσλήψεις, να προστεθούν στους ήδη 70 που βρίσκονται στα κέντρα αυτά. Πρέπει να καλυφθούν υγειονομικά αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό είναι κάτι που αφορά και τους ιδίους αλλά και τη δημόσια Υγεία».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Στο “Κολαστήριο” πεθαίνουν από φυματίωση και κανείς δεν αντιδρά!

ΒΙΝΤΕΟ-Έτσι ζουν οι κρατούμενοι – Ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού

ΦΩΤΟ-Τα τριτοκοσμικά κελιά των φυλακών Κορυδαλλού

“Πεθαίνουμε από φυματίωση” καταγγέλλουν οι κρατούμενοι του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού στο enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ