Συνάντηση Κικίλια με τον Διευθυντή Πληροφοριών των ΗΠΑ

Συνάντηση Κικίλια με τον Διευθυντή Πληροφοριών των ΗΠΑ

 

Με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI), James Clapper, συναντήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, στην Ουάσινγκτον.  

Κατά τη συνάντηση τους, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας. Τις δύο πλευρές απασχόλησαν ιδιαίτερα θέματα τρομοκρατίας και παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ Κικίλιας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μοναδικό πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ολοένα αποσταθεροποιημένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, και ζήτησε την υποστήριξη της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Clapper εξέφρασε την ανησυχία των Η.Π.Α. για την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας και την εξέλιξη του φαινομένου των ξένων μαχητών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συμφώνησαν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των σύγχρονων απειλών ασφάλειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ