Κουρουμπλής: Τα λεφτά των τραπεζών δεν πήγαν στην πραγματική οικονομία

Κουρουμπλής: Τα λεφτά των τραπεζών δεν πήγαν στην πραγματική οικονομία

«Αυτές οι φοβερές ελληνικές τράπεζες θα έπρεπε επιτέλους να μας πουν κάποτε πόσα δισεκατομμύρια είναι τα επιτόκια που έχουν πάρει από αυτά τα δάνεια των φυσικών προσώπων και να μας πουν από τα 23 δις των κόκκινων δανείων αν τηρήθηκαν οι οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον RealFm 97,8 και στους Κώστα Χαρδαβέλλα και την Αγγελική Λάζου.

«Το κράτος έδινε αφειδώς εγγυήσεις στις τράπεζες αλλά ούτε ένα ποσοστό από αυτά τα λεφτά δεν πήγαν στην πραγματική οικονομία» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ.Κουρουμπλής, «ο κ. Σούρλας, ο γενικός γραμματέας διαφάνειας έστειλε επιστολή στον κ.Στουρνάρα για να ενημερωθεί για το πώς δόθηκαν τα 23 δις αλλά ο κ.Στουρνάρας του απάντησε ότι με βάση συγκεκριμένο νόμο δεν μπορεί να δώσει πληροφόρηση».

Γι αυτό όπως ενημέρωσε θα καταφύγει νομικά προκειμένου να μάθει περισσότερα: «Ετοίμασα με σχετικούς νομικούς μηνυτήρια αναφορά και θα πάω στην κυρία Γκουτζαμάνη για να ζητήσω να ξεκινήσει έρευνα».

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ