Λαφαζάνης: Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο

Λαφαζάνης: Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο

«Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο και θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Real Fm 97,8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

«Εμείς λέμε ότι θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο με νόμο, ο οποίος θα έρθει με δημοκρατικό τρόπο, θα συζητηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός και το Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το χρέος υπογράμμισε: «Η ειλημμένη συλλογικά απόφασή μας, η οποία επαναδιατυπώθηκε στη Θεσσαλονίκη, λέει με σαφήνεια ότι θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. Αυτή είναι η θέση μας».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την έννοια «πάγωμα» του χρέους, απάντησε:

«Συμφωνώ με την άποψη να διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας».

«Είναι θλιβερό ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας μέσα στη Βουλή είπε ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο. Αυτό είναι πισώπλατη μαχαιριά στον τόπο και στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο, σχολίασε:

«Ήταν μία θεσμική και πολύ σημαντική επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα ενημέρωση από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας ενημερώθηκε για την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ