ΒΙΝΤΕΟ-Δημαράς:Να εξορίζονται οι συκοφάντες πολίτες και πολιτικοί

ΒΙΝΤΕΟ-Δημαράς:Να εξορίζονται οι συκοφάντες πολίτες και πολιτικοί

 

Να εξορίζονται όσοι δεν μπορούν να αποδείξουν τις καταγγελίες τους πρότεινε ο κ. Γιάννης Δημαράς από το βήμα της Βουλής.

“Είναι ζοφερή η στιγμή που ζούμε. Συζητούμε το νομοσχέδιο για την χρημαδότηση κομμάτων και προσώπων την ίδια στιγμή που το σύνολο του πολιτικού κόσμου κατηγορείται, διαβάλλεται , συκοφαντείται εν τέλει για βρώμικο χρήμα για εκβιασμούς που βασιζονται σε βρώμικες και αδιαφανείς δοσοληψίες” είπε ο επικεφαλής του Άρματος Πολιτών και βουλευτής των ΑΝΕΛ, αναφερόμενος σε όσα έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό.

“Τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα και εκπομπές αναφέρονται σε όλα αυτά που έχουμε βιώσει και που αν μη τι άλλο νιώθουμε ντροπή για αυτά που λέγονται, χωρίς να είναι δυνατόν κανένας να αποδείξει. Προσωπικά δεν εξεπλάγην για αυτό που βιώνουμε, πολύ περισσότερο καθώς είμαστε μπροστά στην τελική ευθεία δηλαδή μπροστά στις εκλογές” τόνισε ο κ. Δημαράς, λέγοντας ότι αφορμή για όλα αυτά είναι η εκλογή ή μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Δημαράς υπογράμμισε ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ αλλά και οι δύο βουλευτές του Άρματος Πολιτών δεν ψηφίσουν πρόεδρο της δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Παράλληλα πρότεινε η εκλογή του ΠτΔ να γίνεται απευθείας από τον λαό “για να μην φθάνουνε στο σημείο να ακούμε για δοσοληψίες και όλα αυτά που συμβαίνουν”. “Και δεν συμβαίνουν σήμερα αλλά και στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το 65′ και τι συνέβαινε, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε νεότερα πολιτικά δρώμενα που δημιουργησαν πολλές υποψίες στον ελληνικό λαό και δικαίως. ‘Πμως είναι άλλο να υποψιάζεσαι και  άλλο να μπορείς να αποδεικνύεις” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημαράς.

“Εάν δεν υπάρχει κατηγορία που να αποδεικνύεται τότε θα πρέπει η βουλή να νομοθετήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα νόμο o οποίοw να προβλέπει πως είτε πολίτης είτε πολιτικός που καταγγέλλει να παραπέμπεται στην δικαιοσύνη, να διαπιστώνεται εάν αυτό που καταγγέλλει μπορεί να το αποδείξει και αν όχι, να ισχύει ο νόμος της αρχαίας Αθήνας: Ο συκοφάντης εξοριζόταν από την πόλη, δεσμευόταν η περιουσία του και δεν είχε πολιτικό δικαίωμα κανένα” τόνισε. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ