Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ από την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ από την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Σε οξύτατους τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή για την σημερινή κόντρα αποτέλεσε η εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.

Η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε την παρέμβαση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία ζητά να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαιρέτισε την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών και έκανε λόγο για «άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να «τεκμηριώσει τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι η «επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε «ετεροχρονισμένη» την εισαγγελική έρευνα. «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση. 

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Σκουρλέτης: Κουμπαράς από επιχειρηματίες για να βρεθούν οι 180 βουλευτές

Eπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Κουτζαμάνη μετά τις δηλώσεις του Σκουρλέτη

Δήλωση Σαμαρά για την εντολή της Κουτζαμάνη

Δήλωση Βενιζέλου για την εντολή της Κουτζαμάνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εντολή της Κουτζαμάνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ