O Γ. Γιακουμάτος στον Real Fm 97,8 για τις τιμές στην αγορά

O Γ. Γιακουμάτος στον Real Fm 97,8 για τις τιμές στην αγορά

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την αύξηση των τιμών της αγοράς στα είδη πρώτης ανάγκης.

«Αυτή είναι μια στατιστική μελέτη από 1η 1ου του 2011 μέχρι 30/7/2014. Στο γάλα οι μειώσεις ανακοινώθηκαν 22 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου, άρα δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα. Άρα, ουδέν πρόβλημα με το πρώτο ψέμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Γακουμάτος, σχετικά με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, που ανέφερε αυξήσεις στις τιμές.

«Δεν έγινε καμία συμφωνία κυριών. Ζήτησα από τα Σούπερ Μάρκετ, στην ευθύνη που τους αναλογεί ως εταιρική κοινωνική ευθύνη να επιστρέψουν κάποια χρήματα. Όλοι έχουν υποχρέωση να το κάνουν», είπε ακόμα και συνέχισε:

«Έχω δει το παρατηρητήριο τιμών, συν φωτογραφίες που έχω από τα σούπερ μάρκετ σε τιμές, παρακολουθώ από τον Ιούλιο και μετά. Το κρέας έχει 3,66% μείωση, το γάλα έπεσε 5-10%. Η ζάχαρη έχει 0,46 είναι πάρα πολύ φθηνή».

«Το ινστιτούτο καταναλωτή έδειξε ότι κάθε οικογένεια κέρδισε 270 ευρώ τον χρόνο από τις εκπτώσεις και τις προσφορές. Υπάρχει μια παράμετρος στις άλλες χώρες. Η Γερμανία έχει 5% ΦΠΑ στο γάλα, η Αγγλία έχει 0. Να πάρουμε και το ΦΠΑ που επιβαρύνει πάρα πολύ Το Ψωμί έχει πάει 0,70 – 0,50, ενώ ήταν 0,90. Η ζάχαρη έχει μείωση 12,4%, τα φρούτα μείων 16%», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ