Κωνσταντινόπουλος: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές

Κωνσταντινόπουλος: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές

Ψήφο ειλικρίνειας, ευθύνης και σταθερότητας απέναντι στην ανευθυνότητα καλείται να δώσει η Βουλή, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επικίνδυνη ανευθυνότητα, ασάφεια και ομιχλώδεις και καιροσκοπικές εξαγγελίες, που δημιουργούν -όπως είπε- μεγάλη αστάθεια, επικίνδυνη για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

«Επί της ουσίας αύριο οι βουλευτές θα κληθούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, και κάλεσε αυτούς που επέκριναν, «από καιροσκοπισμό και τακτικισμό», την κυβέρνηση «να παραδεχτούν ότι έλεγαν ψέματα για να κολακέψουν το αίσθημα του ελληνικού λαού και να τον οδηγήσουν σε επικίνδυνους δρόμους, που λίγο έλειψε να τινάξουν την χώρα στον αέρα».

«Είναι ανεύθυνο κάποιοι να ζητούν να παιχτεί στα ζάρια η πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση αυτή. Είναι ανεύθυνο να ζητούν κάθε 2-3 εβδομάδες εκλογές, να δηλητηριάζουν τις προσπάθειες της χώρας, σε μία ακόμα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της. Εμείς απαντάμε με ευθύνη στην κρισιμότητα των καιρών, γιατί δεν φοβόμαστε τις εκλογές», επεσήμανε.

Δίνοντας έμφαση στον τομέα της ανταγωνιστικότητας ανέφερε ότι «η προσπάθεια τόσων ετών πιάνει τόπο, καθώς έχουν “νοικοκυρευτεί” τα δημοσιονομικά, έχει δημιουργηθεί πλεόνασμα αναγνωρισμένο από όλους και ικανό να αποτελέσει το κύριο “μαξιλάρι” για την επόμενη χρονιά».

Υποστήριξε ότι «προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς η απορρόφηση των κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ, με στόχο να μην γυρίσουμε ούτε ευρώ πίσω στις Βρυξέλλες» και πρόσθεσε ότι «μόνο για το διάστημα Ιανουαρίου- αρχές Οκτωβρίου 2014, είχαν μπει στην αγορά 600 εκατ. ευρώ, ή 10,3%, περισσότερα από πέρυσι».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε για το πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκεται υπό υλοποίηση, με πληρωμές τρεις μήνες νωρίτερα και με στόχο -όπως είπε- να ανακουφιστεί όσο γίνεται περισσότερο ο κορμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

«Αν πραγματικά αναγνωρίζουμε τις θυσίες των πολιτών αυτής της χώρας, έχουμε υποχρέωση στην ειλικρίνεια, που εξυπηρετεί το συμφέρον της χώρας και των πολιτών και όχι σε αυτήν που εξυπηρετεί τους εκάστοτε προσωπικούς και μικροκομματικούς σχεδιασμούς», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Τι λέει ο Βούτσης στον Μητσοτάκη;

Αντιπαραθέσεις για τις καταγγελίες Δραγασάκη

ΒΙΝΤΕΟ-Κουίκ: Δε θα μας βρείτε πελάτες στα 180 κουκιά

Δούρου: Αν θέλουν να μιλήσουμε, ας έρθουν στο περιφερειακό συμβούλιο 

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ έριξε ο Ν.Σηφουνάκης

ΒΙΝΤΕΟ-Τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών θα καταθέσει η Μπακογιάννη

Τι ευχήθηκε ο Πάντζας στον Βορίδη

ΒΙΝΤΕΟ-Συνεργασία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης προτείνει ο Λυκούδης 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ