ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα γίνει Βενεζουέλα

ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα γίνει Βενεζουέλα

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «ανεύθυνη και λαϊκίστικη πολιτική και πειραματικούς αριστερισμούς», με κίνδυνο, όπως είπε, «να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή και Βενεζουέλα, χωρίς, όμως, πετρέλαιο».

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει «το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, υπογραμμίζοντας ότι με ευκολία ακυρώνει το διαγωνισμό, χωρίς να καταθέτει εναλλακτικό σχέδιο και πετάει το μπαλάκι στους δήμους».

«Αυτή είναι η πρώτη δοκιμασία σας στην άσκηση εξουσίας, ο προάγγελος της διακυβέρνησής σας. Αυτό είναι ένα δείγμα ανευθυνότητας που οδηγεί στην αποτυχία», σημείωσε.

Ακόμα, απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παλινωδίες και κυνήγι μαγισσών στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών και έκανε λόγο για «οχλαγωγία συνδικαλιστών», τονίζοντας ότι αυτό που διεκδικεί ο ίδιος είναι η επιστροφή στη νομιμότητα.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι στην Ελλάδα του 2014 να μιλάμε για οργανωμένο σύστημα διαχείρισης ανθρώπων και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ένα σύστημα αξιολόγησης», τόνισε και προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα προκηρύσσονται οι θέσεις των γενικών διευθυντών των υπουργείων, με στόχο να επιλεγούν οι καλύτεροι και να δοθεί προοπτική στους νέους να τις διεκδικήσουν», επισήμανε.

Ο υπουργός συνέχισε, λέγοντας: «Η διοικητική μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κράτους θα προχωρήσει. Είμαι αποφασισμένος να χαράξω τη γραμμή που θα μας χωρίζει από το παρελθόν και θα περίμενα σε αυτή την προσπάθεια να βρω αρωγούς. Θέλουμε αρωγούς τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα συμβιβαστούμε, αν δεν ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας όχι μέχρι τον Φεβρουάριο αλλά το 2016, όταν τότε θα λήξει η συνταγματική θητεία της κυβέρνησης».

«Όταν υπόσχεστε με τόση άνεση τη διεύρυνση του κράτους, θα πρέπει να αποσαφηνίζετε και που θα βρείτε τους πόρους. Θα περίμενα και ήλπιζα ότι, μετά την ελληνική μνημονιακή τραγωδία να συνεννοηθούμε στο αυτονόητο», τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για παρωχημένες και γερασμένες ιδέες.

«Σήμερα, που κλείνει ο κύκλος του μνημονίου, μετά από πολλές θυσίες των Ελλήνων, περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η χάραξη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, ένα καινούργιο συμβόλαιο όχι με τους εταίρους, αλλά με τους πολίτες, χωρίς να σημαίνει ότι το τέλος του σημαίνει ότι κάνουμε και του κεφαλιού μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Επίθεση του Ντινόπουλου στην Δούρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ