Σφοδρή επίθεση Μηταράκη στην Δούρου

Σφοδρή επίθεση Μηταράκη στην Δούρου

«Είναι κρίμα που η κ. Δούρου δεν έχει συνειδητοποιήσει τη διαφορά μεταξύ της διοίκησης και της διαμαρτυρίας» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, αναφερόμενος στην επιστολή της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, προς τους δημάρχους Αττικής.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ., Νικόλαο Μαντζούφα και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πορεία των έργων ΣΔΙΤ.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή της αναφέρει η κ. Δούρου ότι άμεση προτεραιότητά της είναι η ακύρωση των διαγωνισμών που προωθούνταν από την προηγούμενη διοίκηση για τέσσερις μονάδες επεξεργασίας συμμείκτων απορριμμάτων στην Αττική με ΣΔΙΤ και όπως σημειώνει, πρόκειται για φαραωνικά έργα που παρέχουν εγγυημένα μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων με επιζήμιους σχεδιασμούς που επιβαρύνουν τους πολίτες.

Ο κ. Μηταράκης απάντησε σήμερα ότι η κ. Δούρου δεν θέλει να προχωρήσουν τα έργα που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και επιλέγει να βάλει τα σκουπίδια «κάτω από το χαλί».

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η χώρα κινδυνεύει να πάει πίσω δέκα χρόνια στην υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ προειδοποίησε για πολύ βαριά πρόστιμα, επισημαίνοντας ότι άμεσα πρέπει να δοθούν λύσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Μηταράκης κάλεσε την κ. Δούρου ως πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ να συμμετάσχει στη διαβούλευση για τη διαμόρφωση των τευχών δημοπράτησης των διαγωνισμών αντί να απειλεί και κατέληξε ότι μόνος τρόπος να προχωρήσουν τα έργα είναι μέσω ΣΔΙΤ.

Συνολικά για την υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ τόνισε ότι η Ελλάδα βρισκόταν στην τέταρτη θέση της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2015 πρόκειται να υπογραφούν εννέα νέες συμβάσεις ΣΔΙΤ αξίας 650 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης

Τα σκουπίδια καταλήγουν στο… πιάτο μας

Μηταράκης: Να εκμεταλλευτούμε τον τουρισμό και στην κτηματαγορά

“Τα σκουπίδια θα κάνουν παρέλαση στους δρόμους”

Η επιστολή της Δούρου στους Δημάρχους της Αττικής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ