Θεοδωράκης: Μόνο εδώ η συνεργασία είναι προδοσία

Θεοδωράκης: Μόνο εδώ η συνεργασία είναι προδοσία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μολονότι αρνείται τον όρο του «διαμεσολαβητή» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το σχέδιο εθνικής συνεννόησης που προτείνει, λέει ότι το Ποτάμι θα αναλάβει το έργο της διερεύνησης στις δύο επικείμενες συναντήσεις (7-9/10) που θα έχει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η «συνεργασία δεν είναι προδοσία».

Μιλώντας στη web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει ότι μία συνεργασία για ένα εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν είναι «εφικτή» και εξηγεί: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να συνεργαστεί αυτήν τη στιγμή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρώ ότι μπορούν οι δύο τους να συμπράξουν και να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, αν και πιστεύω ότι σε μερικά πράγματα θα έπρεπε να είχαν συμφωνήσει».

«Τα μεγάλα θέματα αντιμετωπίζονται από κοινού στην Ευρώπη… το να συνεργάζονται οι πολιτικές δυνάμεις, κορυφαίο παράδειγμα η Γερμανία. Η Γερμανία, θα μπορούσε η κυρία Μέρκελ να κυβερνά μόνη της και κυβερνά μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες και υπάρχει ένα μέτωπο του 85%. Στην Ιταλία ο Ρέντσι σε πάρα πολλές από τις ενέργειές του έχει τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Δεν είναι προδοσία η συνεργασία στην Ευρώπη, εδώ μόνο είναι προδοσία» τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Απαντώντας στο ποιες θα είναι οι «κόκκινες γραμμές» του Ποταμιού σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, σημειώνει ότι η Ελλάδα στην ΕΕ και το ευρώ, η κοινωνική δικαιοσύνη και η οικονομική ανάπτυξη, σε ιδιωτικό επίπεδο και όχι μέσω κρατικών προσλήψεων, είναι τα ζητούμενα, ενώ δεν απορρίπτει -υπό προϋποθέσεις- συμμετοχή βουλευτών που ψήφισαν τα μνημόνια.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι δεν σκοπεύει επί του παρόντος να ζητήσει συνάντηση και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αποσαφηνίζει ότι για ενδεχόμενες προεκλογικές συμμαχίες «οι τελικές αποφάσεις της συνύπαρξης θα παρθούν μετά από την έκφραση του λαού», καθώς βασική προϋπόθεση είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Αναβλήθηκε η δίκη του Κασιδιάρη

Εξώδικη διαμαρτυρία της Μακρή κατά του Καμμένου

Το Ποτάμι για την ψήφο εμπιστοσύνης: Ο τόπος δεν θέλει τακτικισμούς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ