Εύα Καϊλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για την επιστολή της Σπινέλι

Εύα Καϊλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για την επιστολή της Σπινέλι

Με αφορμή το “βέτο” της Ιταλίδας Μπάρμπαρα Σπινέλι, του ψηφοδελτίου του Αλέξη Τσίπρα, η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλη ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με κείμενό της στο facebook, να πάρει θέση σχετικά με το χαρακτηρισμό που απέδωσε η Σπινέλι στην Ελλάδα, γράφοντας ότι πρόκειται για μία ξενοφοβική χώρα.

Η ευρωβουλευτής της Ελιάς σε ανάρτησή της στα social media σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Ένα στέλεχος του πολιτικού Group GUE, η Barbara Spinelli, μας αναφέρει τους λόγους που πρέπει να απορριφθεί ο Έλληνας Επίτροπος για το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Θυμίζω πως o Σύριζα ανήκει σε αυτό το Group στην ΕΕ και ελπίζω σύντομα να πάρει θέση, καθώς είναι ζήτημα Εθνικής Συνείδησης πρωτίστως να απαντηθεί ο χαρακτηρισμός της χώρας μας ως “Ξενοφοβικής”..

Και δευτερευόντως, οι γενικεύσεις που γίνονται από την επιθετική επιχειρηματολογία που επιλέχθηκε, απαιτούν μια σοβαρη πολιτική απαντήση.

Σημειώνω πως ο επαναπατρισμός μεταναστών απο τον ΔΟΜ σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γίνεται οικειοθελώς, τα κονδύλια που διασφαλίζουν την υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων που εισέρχονται στην χώρα μας, αν και δυσβάσταχτο το κόστος εν μέσω κρίσης, ποτέ δεν έλλειψαν, ενώ παρά το μέγεθος του προβλήματος που δυσανάλογα επιβαρύνει την Ελλάδα με τα χιλιόμετρα ακτογραμμής, γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή και ανθρώπινη αντιμετώπιση”.

Η Εύα Καϊλή μέσω twitter κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Παπαδημούλη να πάρει θέση επίσημα.

 

Διαβάστε επίσης

“Βέτο” για τον Αβραμόπουλο από Ιταλίδα ευρωβουλευτή του ψηφοδελτίου του Τσίπρα

ΦΩΤΟ-Διέρρηξαν το αυτοκίνητο της Καϊλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ