Reuters: Ρίσκο η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο

Reuters: Ρίσκο η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο

 

Η πρόθεση της κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο οφείλεται στον φόβο για επικείμενη πολιτική κρίση σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Μάλιστα όπως αναφέρει το άρθρο ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς,  χρειάζεται να εξασφαλίσει την υποστήριξη των 180 βουλευτών για την ψηφοφορία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στο στοίχημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και την σχέση της χώρας μας με τους εταίρους της ευρωζώνης, ενώ τονίζεται ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, «θα οδηγήσει την Ελλάδα στις εκλογές, τις οποίες θα πιθανότατα θα κερδίσουν οι αντιμνημονιακοί υπάλληλοι».

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται, ο Πρωθυπουργός, από το Βερολίνο, τόνισε ότι η χώρα του ελπίζει να απεμπλακεί από το πακέτο βοήθειας των ΕΕ και ΔΝΤ ένα χρόνο νωρίτερα από την προγραμματισμένη εκπνοή του, το 2016.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, η Αθήνα υπολογίζει ότι η έξοδος από το Μνημόνιο, που θα φέρει και έξοδο από το πρόγραμμα του ΔΝΤ, θα αποτελέσει την σημαντική πολιτική επιλογή για να αντιστρέψει το κλίμα, επισημαίνει το δημοσίευμα του Reuters.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ