Ο Βενιζέλος “βλέπει” μη πολιτικό πρόσωπο για Πρόεδρο

Ο Βενιζέλος “βλέπει” μη πολιτικό πρόσωπο για Πρόεδρο

Ένα μη πολιτικό πρόσωπο ενδέχεται να προτείνει η κυβέρνηση για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο προκειμένου να πετύχει τη συναίνεση και να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που θα επιβράδυνε την οικονομική πρόοδο, δήλωσε χθες στο Reuters ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε υποψηφιότητες εκτός πολιτικής, προερχόμενες ωστόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο ή τον χώρο του πολιτισμού, κόντρα σε μία παράδοση δεκαετιών.

«Ο κατάλογος για τη θέση του προέδρου είναι πολύ περιορισμένος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δίχως να αποκαλύψει ονόματα υποψηφίων διαδόχων του Καρόλου Παπούλια. «Υπάρχουν κάποια σενάρια, αλλά είμαστε απολύτως ανοιχτοί», σχολίασε.

Αν η Βουλή εκλέξει ως πρόεδρο πρόσωπο που δεν προέρχεται από την πολιτική, θα είναι η πρώτη φορά από το 1985, σχολιάζει το Reuters, όταν ο τότε Πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, είχε προτείνει για τη θέση έναν ανώτατο δικαστικό, τον Χρήστο Σαρτζετάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ