Καμμένος: Σύμπτωση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένες προτάσεις

Καμμένος: Σύμπτωση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένες προτάσεις

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον Real Fm 97, 8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα, ενώ τόνισε ότι σε ορισμένες προτάσεις υπάρχει σύμπτωση απόψεων.

«Χάρηκα που άκουσα κάποια πράγματα από τον κ. Τσίπρα. Υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούμε να βρούμε κάποιους κοινούς δρόμους. Το ένα από αυτά είναι οι μηχανισμοί που θα μπορέσει να ξαναπάρει μπρος το κράτος. Η αναφορά του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είναι μια σοβαρή αποδοχή της πρότασης των ΑΝ.ΕΛ, όπως επίσης και η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, για την χαμηλή φορολόγηση», σχολίασε αρχικά πάνω στα όσα είπε το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Οι αναφορές οι οποίες έκανε για την διαδικασία. Είναι σαφές πια, ότι το χρέος των 340 εκατ. και οι καταβολές που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, δεν μπορούν να πληρωθούν. Είναι αδύνατο να μιλούμε για οποιαδήποτε λύση πλην της λύσης της διαγραφής μέρους του χρέους».

«Δεν άκουσα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που εμείς έχουμε σαν κόκκινες γραμμές. Για τα Εθνικά θέματα, τα θέματα της Μακεδονίας, θέματα που έχουν να κάνουν με το νέο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Σε ορισμένες προτάσεις οφείλω να πω ότι έχουμε σύμπτωση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

«Ο δρόμος της διαπραγμάτευσης έτσι όπως την περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται χωρίς να συγκρουστείς. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η ευρωζώνη εξαιτίας της πολιτικής Μέρκελ. Δεν άκουσα τον κ. Τσιπρα να μιλά για την περίφημη ενοποίηση των τραπεζών. Εμείς αρνούμαστε την ενοποίηση των τραπεζών», τόνισε ακόμα.

«Οποιαδήποτε συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα γίνει μετά την διεξαγωγή εκλογών. Όποιο και αν είναι το όνομα του υποψηφίου, δεν πρόκειται να συναινέσουμε πριν τις εκλογές. Μετά τις εκλογές να συναινέσουμε και να κάνουμε και προτάσεις», σημείωσε, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Δεν θα γυρίσω. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, έχουν βάλλει προσωπική υπογραφή. Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι μια Πολιτική Άνοιξη με προσωπικό ΛΑ.Ο.Σ, χωρίς Καρατζαφέρη και το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και ιδίως τις εγκληματικές πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται και ο κ. Βενιζέλος. Δεν πρόκειται να δώσουμε άφεση αμαρτιών είτε στον Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, ούτε σε αυτούς που την συνεχίζουν, όπως ο κ. Σαμαράς», επισήμανε ο κ. Καμμένος ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει σαφής τις θέσεις που έχει για την επόμενη μέρα. Εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε. Αν δεν εξηγήσουμε στον Ελληνικό λαό ποια θα είναι η επόμενη μέρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ