Ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις Λαγκάρντ

Ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις Λαγκάρντ

Ερώτηση με θέμα τη «δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της Κριστίν Λαγκανρτ για απειλές κατά της ζωής της από Έλληνες φοροφυγάδες» κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

“Απαντώντας σε ερώτηση συντάκτη των Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι: «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Επειδή η πιο πάνω αποκάλυψη, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

• Είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα, κι αν ναι έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;

• Εάν όχι, προτίθεστε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να ζητήσετε τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας όσων πρωτοφανών καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ;”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ