Παναγιωτόπουλος: Να κληθεί σε διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιωτόπουλος: Να κληθεί σε διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός πολιτισμού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τον ΕΝΦΙΑ, το ενδεχόμενο νέου μνημονίου αλλά και την Προεδρική εκλογή.

«Υπάρχουν λάθη και αστοχίες. Αλλά ας σκεφτούμε που βρισκόταν η χώρα πριν από δύο χρόνια. Στο χείλος του γκρεμού. Όλος ο κόσμος στοιχημάτιζε ότι η Ελλάδα θα διαλυθεί ως οντότητα κρατική. Δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα έχει μπει σε έναν δρόμο. Όταν έρχονται λάθη και στραβοτιμονιές όπως αυτές με τον ΕΝΦΙΑ, τότε ανεβαίνει ο κόσμος στα κάγκελα. Αλλά μην κάψουμε το σπίτι μας. Βλέπουμε ότι ο δρόμος, με λάθη, με παραλείψεις ο δρόμος είναι ο σωστός. Αρχίζουμε και μετράμε αντίστροφα για να τελειώσει η υπόθεση της επιτήρησης και κάποια στιγμή να μπορέσουμε να τους πούμε –ευχαριστούμε πολύ, δεν σας έχουμε άλλο ανάγκη», σχολίασε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε:

«Υπάρχουν κύκλοι και στους κόλπους της ΕΚΤ και στις Βρυξέλλες οι οποίοι να φαντασιώνονται και νέο μνημόνιο. Εδώ είναι κατηγορηματικός ο λόγος και η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Η χώρα ούτε θέλει, ούτε αντέχει νέο μνημόνιο. Νομίζω ότι η χώρα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Πήραμε τη χώρα διαλυμένη, με ένα μνημόνιο στη μέση και πρέπει να βγει πέρα. Η χώρα αρχίζει σιγά σιγά να βγαίνει πέρα».

«Το θέμα του ΕΝΦΙΑ είναι υπόθεση σταθμός γιατί δεν εξαντλεί μόνο τις οικονομικές αντοχές του κόσμου, αλλά και τις ψυχολογικές του αντοχές. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο να πλήττεται η ιδιοκτησία. Θέλει μεγάλη προσοχή, να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα σε υλοποίηση των σταδιακών μειώσεων των φόρων για να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αντίρροπο σε σχέση με το κλίμα που δημιούργησε το θέμα του ΕΝΦΙΑ», σημείωσε για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Και σε άλλες χώρες υπάρχει φόρος ακινήτων αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι φόρος δήμευσης. Οι βελτιώσεις είναι σημαντικές. Περιμένω να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για αποκλιμάκωση της πολύ υψηλής φορολογίας, η οποία οδηγεί πολλούς ανθρώπους που ήταν νοικοκυραίοι, με την πλάτη στον τοίχο».

«Τηρουμένων των διαφωνιών μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να προσέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι μιας θεσμικής διαδικασίας διαλόγου στην οποία θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε μια κοινή απόφαση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μία συμφωνία των δύο κομμάτων για το πότε θα γίνουν εκλογές. Μια κοινή απόφαση των δύο κομμάτων να χαρακτηρίσουμε την επόμενη βουλή αναθεωρητική. Να θέσουμε ένα θεσμικό κοινό πλαίσιο δράσης για το χρέος, το οποίο θα το βρει μπροστά της οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση διότι η τυφλή άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ζημιά και στους δημοκρατικούς θεσμούς», τόνισε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ