Παπούλιας: “Γεφύρι της Άρτας” η πρεσβεία στo Bερολίνο

Παπούλιας: “Γεφύρι της Άρτας” η πρεσβεία στo Bερολίνο

 

Για «Γεφύρι της Άρτας» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το υπό ανέγερση κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το κτίριο, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να αναληφθεί σοβαρή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου. «Για μια ακόμη φορά φεύγω απογοητευμένος από την υπό κατασκευή πρεσβεία μας στο Βερολίνο, ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Δεν έχει τελειώσει, έχει γίνει της Άρτας το γεφύρι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου, Γιοάχιμ Γκάουκ, και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της μεγάλης καθυστέρησης – καθυστέρησης ετών – και επιτέλους πρέπει να αναληφθεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να τελειώσει αυτό το πολύ αναγκαίο έργο, έργο σημαντικής εκπροσώπησης της Ελλάδας σε μια μεγάλη πρωτεύουσα όπως είναι το Βερολίνο και μάλιστα σε αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο και σε αυτό το πολύ ωραίο κτίσμα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνεται ότι το κτίριο χτίζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του ελληνικού δημοσίου, όπου βρισκόταν προπολεμικά η πρεσβεία. Εκεί αναμένεται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της ελληνικής αποστολής, η πρεσβεία, το προξενείο, αλλά και η πρεσβευτική κατοικία, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, το κτίριο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012.

Την Παρασκευή, ο Κάρολος Παπούλιας θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Γερμανός Πρόεδρος για την 10η επέτειο από τη θέσπιση των υποτροφιών «Bellevue» του Ιδρύματος «Ρόμπερτ Μπος», πρόγραμμα το οποίο αφορά τη μετεκπαίδευση και την ανταλλαγή νεαρών στελεχών του Δημοσίου και στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί και η Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ