Μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση της ΧΑ: «Δεχόμουν απειλές, καταθέτω μήνυση»

Μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση της ΧΑ: «Δεχόμουν απειλές, καταθέτω μήνυση»

Kατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και των διαχειριστών της σελίδας του επίσημου διαδικτυακού ιστότοπου της Χρυσής Αυγής, στρέφεται ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Ηλίας Σταύρου. Σε μήνυση που κατέθεσε το πρωι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τους κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του.

Ο Ηλίας Σταύρου θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» στην μεγάλη δικαστική έρευνα καθώς ανήκε στον στενό πυρήνα της Οργάνωσης και γνώριζε πρόσωπα και πράγματα. Στη δικαιοσύνη προσήλθε αυθορμήτως εισφέροντας, όπως εκτιμάται, αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Η μήνυση αφορά αναρτήσεις, που έγιναν μετά την κατάθεσή του στις οποίες χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ηλίας Σταύρου υποστήριξε ότι η κατάθεσή του αποκαλύπτει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. «Είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουν όσα έχω καταγγείλει» είπε και συνέχισε: «Επιμένω στις καταγγελίες μου και ευθυγραμμίζομαι με τα πορίσματα της δικαιοσύνης. Δεχόμουν απειλές, μέχρι την κατάθεσή μου, κυρίως έμμεσες. Όχι τώρα πια. Εγώ όμως δεν βιντεοσκοπούσα, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν, χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους. Η Χρυσή Αυγή είναι συστημικό κόμμα. Πήγαιναν στα εστιατόρια και ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ… ».

Όσο για τον λόγο που τον ώθησε να προχωρήσει στις αποκαλύψεις ο Ηλίας Σταύρου υποστήριξε ότι ήταν ο θάνατος της μητέρας του. «Η μητέρα μου έπαθε δύο εγκεφαλικά γιατί με έβλεπε κλεισμένο στον εαυτό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ