• Σάλος με το πλαστό πτυχίο του συζύγου της Γιαννακάκη-Τι απαντά η βουλευτής

  5:16 μμ, Τετάρτη 10 Σεπ 2014 5:16 μμ, Τετάρτη 10 Σεπ 2014

  Σάλος με το πλαστό πτυχίο του συζύγου της Γιαννακάκη-Τι απαντά η βουλευτής

  Σάλος έχει ξεσπάσει με τον σύζυγο της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστα Γασπαρινάτο, ο οποίος ήταν μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων που εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο.

  Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο κ. Γασπαρινάτος ως υπάλληλος του δήμου Κορυδαλλού, είχε εμφανίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics, ενώ και η ίδια η βουλευτής σε δήλωσή της δεν το διαψεύδει.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Γασπαρινάτος είχε προσληφθεί αρχικά ως ΔΕ (υπάλληλος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) όμως στη συνέχεια έγινε ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) όταν προσκόμισε το εν λόγω πτυχίο. Ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο του ελέγχου που ξεκίνησε για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, απέστειλε ερώτημα στον ΔΟΑΤΑΠ (τον αρμόδιο δηλαδή οργανισμό για την αναγνώριση των πτυχίων από πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού) και η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν είναι σε γνώση του οργανισμού τέτοιο πτυχίο.

  Ο ίδιος πάντως ο κ. Γασπαρινάτος ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο έλεγχος για τα πιστοποιητικά των υπαλλήλων είχε καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης.

  Η απόφαση για τη συνταξιοδότησή του βγήκε στις 17 Ιουλίου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

  Όπως αναφέρεται : "Με την υπ’ αριθ. 186/18−07−2014 πράξη Γενικού Γραμματέα Δήμου Κορυδαλλού, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 280 του Ν. 3852/10 και των άρθρων 152 και 160 του Ν. 3584/07, λύεται αυτοδίκαια από 18−07−2014 (ημερ/νία υποβολής

  δεύτερης αίτησης παραίτησης) η υπαλληλική σχέση του υπαλλήλου ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Παύλου, κλάδου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ με βαθμό Β΄, προκειμένου να

  συνταξιοδοτηθεί".

  Διαβάστε εδώ την απόφαση

  Σημειώνεται ότι ο συζυγός της κυρίας Γιαννακάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει ότι εργάζεται "πτωχό Δημόσιο".

  Το enikos.gr επικοινώνησε με την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ η οποία δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο πέρα από τη δήλωση που όπως επιβεβαίωσε απέστειλε στο aftodioiki.gr.

  "Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψη του, πλαστό πτυχίο.

  Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγο μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο" τονίζει η κυρία Γιαννακάκη και ζητά ο σύζυγός της να υποστεί τις συνέπειες του νόμου όπως κάθε πολίτης της χώρας.

  "Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

  Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγο μου.

  Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και την πολιτική μου δραστηριότητα δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα" σημειώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα