Επιμένει η Ρεπούση:”τα εθνικά κοινοβούλια δεν έχουν καμία δουλειά να γράφουν ιστορία”

Επιμένει η Ρεπούση:”τα εθνικά κοινοβούλια δεν έχουν καμία δουλειά να γράφουν ιστορία”

 

Το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για τις γενοκτονίες αποτελεί παραβίαση του άρθρου του Συντάγματος που θεσπίζει και προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, τονίζει η Μαρία Ρεπούση, υπογραμμίζοντας ότι “τα εθνικά κοινοβούλια δεν έχουν καμία δουλειά να γράφουν ιστορία”.

“Είναι άλλο ένα δείγμα για το πώς ένα νομοσχέδιο προοδευτικού χαρακτήρα -το οποίο εντάσσεται σε ένα γενικό ευρωπαϊκό αίτημα για την καταπολέμηση του ρατσισμού-, μετατρέπεται από την ελληνική πολιτεία σε κάτι άλλο. Διότι, δεν μπορεί κανείς και δεν απάντησε κανείς στο ερώτημα, γιατί ένα νομοσχέδιο που στρέφεται κατά του λόγου του μίσους εναντίον των ομάδων που υφίστανται αυτή την στιγμή ρατσιστική βία στη χώρα μας -όπως είναι οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, τέτοιες περιθωριακές ομάδες-, ποινικοποιεί την αντίθετη άποψη για τις γενοκτονίες, για παράδειγμα των Αρμενίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ή των Ελλήνων του Πόντου” δήλωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον Αθήνα 9,84 για την διαφοροποιήσή της από τη γραμμή του κόμματος στην ψηφοφορία για το αντιρατσιστικό.

“Γενοκτονίες που έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή. Έχουμε, λοιπόν, έναν νόμο του κράτους που στοχεύει στην καταπολέμηση του ρατσισμού, που θεωρεί ως εν δυνάμει θύματα του ρατσισμού αυτές τις κατηγορίες του πληθυσμού. Αλλιώς, γιατί τις εντάσσει; Κατά την άποψή μου, το συγκεκριμένο άρθρο δύο αποτελεί παραβίαση του άρθρου του Συντάγματος που θεσπίζει και προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, καθώς δίνει τη δυνατότητα δίωξης μιας αντίθετης άποψης, είτε αυτή είναι ιστορική, είτε πολιτική. Έχουν διαμαρτυρηθεί 150 ιστορικοί, από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους, με μία επιστολή, για την ποινικοποίηση οποιασδήποτε αρνητικής άποψης. Ακόμα και αν αυτή -λένε οι ιστορικοί-, είναι για την άρνηση του ολοκαυτώματος… ” επισήμανε η κυρία Ρεπούση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Τα εθνικά κοινοβούλια δεν έχουν καμία δουλειά να γράφουν ιστορία και να λένε τι έγινε και τι δεν έγινε στο παρελθόν. Αυτό είναι δουλειά της επιστήμης της ιστορίας”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ