Σκουρλέτης: Η πιο βίαιη και αντικοινωνική πολιτική μετά το 74’

Σκουρλέτης: Η πιο βίαιη και αντικοινωνική πολιτική μετά το 74’

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τις πιθανές συνεργασίες.

«Έχουμε απέναντί μας μια σκληρή και βίαιη αντικοινωνική πολιτική. Παρόμοια δεν είχε γνωρίσει ο τόπος μετά το 74’ . Κατά συνέπεια, ο λόγος μας η κριτή μας, η πολιτική αντιπαράθεση να έχει τον χαρακτήρα μιας πολεμικής», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης, σχετικά με την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Μιλάμε για έναν συνολικό προσανατολισμό μιας πολιτικής, με τον οποίο εμείς ήμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι. Μετά το 74’ δεν έχουμε ζήσει πιο σκληρή, πιο ταξική πολιτική».

«Φιλοδοξούμε να σπάσουμε μια κακή παράδοση. Η μεν αντιπολίτευση να τα λέει τα πράγματα στρογγυλεμένα, η δε κυβέρνηση να μην είναι συνεπής με αυτά που είχε υποσχεθεί. Ο κόσμος έχει χορτάσει από ψέματα και θέλουμε να είμαστε ειλικρινής. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, εναλλακτικό, κοστολογημένο», πρόσθεσε.

«Κοστολογημένο, αμφισβητώντας το μνημονιακό πλαίσιο. Μπορούμε να καταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα του δημόσιου νοσοκομείου, ως το απόλυτο εκείνο κριτήριο που θα κρίνει την ύπαρξή του; Μήπως έτσι μετατρέπουμε την υποχρέωση της πολιτείας για παροχή δημόσιας υγείας σε ένα εμπόρευμα και τίποτε άλλο;», σημείωσε στη συνέχεια.

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:

«Καλύτερα να μιλάμε με έναν τρόπο ανοιχτό και να θέτουμε το πολιτικό επίδικο που για μας το διακύβευμα είναι το πώς θα αποκατασταθεί η πραγματική αντιστοίχηση στη βουλή με τους συσχετισμούς στην κοινωνία. Αυτό είναι το μείζον. Παρά να προσπαθούμε για να πετύχουμε μια πλαστή πλειοψηφία».

«Μετά τον Αύγουστο, έχει δημιουργηθεί μια δυναμική, η οποία θέτει ως ενδεχόμενο και θέμα αυτοδυναμίας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας κάνει εμάς να υποστείλουμε το ανοιχτό μας κάλεσμα. Σε αυτό είμαστε απόλυτα συνεπείς. Απευθυνόμαστε και στην κοινωνία και σε όσες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να το αντιληφθούν. Αν δεν μπορούν, τα πράγματα δεν είναι στατικά. Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα μηνύματα της κοινωνίας, τον προσπερνά η κοινωνία και τον αφήνει πίσω», σημείωσε, σε ερώτηση σχετικά με τις μετεκλογικές πιθανές συνεργασίες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ