Λοβέρδος: Ο Λυκούδης είναι σοβαρό πρόσωπο

Λοβέρδος: Ο Λυκούδης είναι σοβαρό πρόσωπο

«Ο κ. Λυκούδης δεν είναι χθεσινός, είναι πολύ σοβαρό πρόσωπο και πάρα πολύ σημαντικός πολιτικός. Οι πρωτοβουλίες που προαναγγέλλει είναι σε θετική κατεύθυνση», ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή.

Σε συνέντευξη του στο  ραδιοσταθμό Alpha 98,9 και στη Γιάννα Παπαδάκου σε ερώτηση σχετικά με τη Δημοκρατική Αριστερά και την ανεξαρτητοποίηση του κ.Λυκούδη, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε:

«Καταρχάς εκτιμώ πάρα πολύ και τον κ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ, και το έχω αποδείξει στη διαδρομή μου αυτό,  με τρόπο έμπρακτο. Συνεπώς όταν ένα κόμμα της κεντροαριστεράς που το θεωρούμε και σύμμαχο στον πολιτικό χώρο, περνάει μια κρίση, το να ενδιαφέρεται ένας πολιτικός για να πάρει κάποια από τα κομμάτια του, δεν είναι καλό. Και δεν θέλω να με χαρακτηρίσετε εσείς και οι ακροατές σας έτσι. Ωστόσο σε ανύποπτο χρόνο σε σχέση με τον κ. Λυκούδη έχω πει  ότι στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ το Σεπτέμβριο , και αφού το ΠΟΤΑΜΙ έχει πει, με έναν πολύ προσβλητικό τρόπο για εμάς, ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με παλιά κόμματα, το Σεπτέμβριο λοιπόν που είναι το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, ένα πολύ μεγάλο γεγονός  για το κόμμα αυτό, είναι και ο χρόνος που ανοίγουν και οι διαδικασίες για τη Δημοκρατική Παράταξη, για τη δική μας προσπάθεια στο χώρο  της κεντροαριστεράς. Εκεί γειτνιάζουμε με τον κ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ.

Είχα πει λοιπόν, ότι θα έχουμε εξελίξεις. Κάποιοι έλεγαν ότι είμαι υπεραισιόδοξος, εγώ δεν είχα πληροφορίες για τον α ή β συνάδελφο, αλλά ήμουν βέβαιος πολιτικά ότι έτσι θα συμβεί. Και να που πριν ακόμα ο Σεπτέμβρης πάει στα μέσα του και πριν γίνει το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, έχουμε στο χώρο εξελίξεις, μάλιστα με ένα πολύ μεγάλο πολιτικό στέλεχος της αριστεράς. Ο κ. Λυκούδης δεν είναι χθεσινός, είναι πολύ σοβαρό πρόσωπο και πάρα πολύ σημαντικός πολιτικός.  Οι πρωτοβουλίες που προαναγγέλλει είναι σε θετική κατεύθυνση , δεν γνωρίζω το περιεχόμενό τους. Απέφυγα μάλιστα -παρότι είμαστε σε θέση να μιλάμε από πολύ κοντά- απέφυγα αυτό τον κρίσιμο χρόνο να τον πλησιάζω για να μη θεωρείται ότι κάτι επιχειρώ που αφορά το δικό μας πολιτικό χώρο, δηλαδή η πολιτική ευγένεια είναι πάρα πολύ χρήσιμη πολλές φορές.

Αλλά τώρα που παίρνει πρωτοβουλίες και μπαίνει μπροστά, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε κοινό δρόμο, τις επόμενες εβδομάδες. Σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου και το επαναλαμβάνω και σε εσάς τώρα, έλεγα ότι και η δική μας πορεία συνυφαίνεται με την πορεία αυτών των ανθρώπων. Πιστεύω πως αν συνεργαζόμασταν με τη ΔΗΜΑΡ κεντρικά, παρότι η ΔΗΜΑΡ απέτυχε στις τελευταίες εκλογές  στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που τις θέλουμε 2015 -2016 να γίνουν, θα ήμαστε όχι μόνο διψήφιοι αλλά κοντά στο 15%. Η  ένωση μας έχει μια μεγάλη δυναμική, δεν θα είναι το προϊόν μιας πρόσθεσης, θα είναι ενός πολλαπλασιασμού των δυνάμεων, η δική μας συνεργασία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ