• Κουτσούμπας: Οι όποιες φοροελαφρύνσεις θα είναι ψίχουλα

  9:54 μμ, Κυριακή 07 Σεπ 2014 9:54 μμ, Κυριακή 07 Σεπ 2014

  Κουτσούμπας: Οι όποιες φοροελαφρύνσεις θα είναι ψίχουλα

  «Πίσω από κάθε εξαγγελία της κυβέρνησης για δήθεν ανακούφιση του λαού βρίσκονται νέα προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια» τόνισε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία της Νάουσας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

  Υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «η αντιπαράθεση της ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν και τα άλλα κόμματα της Ε.Ε» για το ποιος είναι ο ικανότερος διαπραγματευτής «εντός των τειχών της Ε.Ε.» για το χρέος, ή για την ανάπτυξη, αφορά την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.

  «Για το ποιος θα εξασφαλίσει για το κεφάλαιο αυτή την ανάκαμψη μαλώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό από τη μια η ΝΔ υλοποιεί, με τις υποδείξεις της τρόικα, το δικό της σχέδιο και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως ο ΣΕΒ για παράδειγμα, το κυβερνητικό του πρόγραμμα προκειμένου να εξασφαλίσει και την επιθυμητή στήριξη των βιομηχάνων συνολικά του κεφαλαίου» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε :

  «Γι' αυτό ακριβώς και μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πραγματική εναλλακτική λύση για το λαό, απέναντι στην αντιλαϊκή συγκυβέρνηση».

  Τι μπορεί να περιμένει ο λαός από μια «κυβέρνηση της αριστεράς», που η «εθνική της στρατηγική θα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη, με ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση για βιώσιμη λύση στο πρόβλημα δημόσιου χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι τα ίδια προωθεί με «άλλο μίγμα» και με «άλλο τρόπο» και η ΝΔ. και πρόσθεσε:

  «Οι όποιες φιλολαϊκές ρυθμίσεις και δεσμεύσεις Τσίπρα προς το παρόν εξαντλούνται στην επαναφορά του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, τη στιγμή που έχουν μειωθεί και γκρεμιστεί όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις φέρνοντας σε απόγνωση τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, η ομολογία του ότι η ανεργία δεν λύνεται μόνο διαχειρίζεται, λες κι αυτά δεν μας τα έχουν πει χρόνια τώρα οι προηγούμενοι απ' αυτούς, ή η πρόταση για στοπ στη διαθεσιμότητα και απολύσεις στο δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι θα επαναπροσλάβει όλους ανεξαίρετα τους απολυθέντες».

  Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμη ότι κάθε διαπραγμάτευση της κυβέρνησης «με την τρόικα, δηλαδή με τους εκπροσώπους των καπιταλιστικών ενώσεων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ» θα φέρνει «και νέες απώλειες για το λαϊκό εισόδημα, νέα προνόμια για το κεφάλαιο». «Οι όποιες φοροελαφρύνσεις θα ‘ναι ψίχουλα για την πιο ακραία φτώχεια, που κι αυτά θα εξανεμίζονται την ίδια στιγμή απ' τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

  Ο κ. Κουτσούμπας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για «τη συμπόρευση τους με τους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ» στην επέμβαση στην Ουκρανία και τα μέτρα απέναντι στη Ρωσία», με «θύματα τους αγροτοπαραγωγούς» και τάχθηκε εναντίον προθέσεων μεγαλεμπόρων για άνοιγμα χωματερών για να κρατηθεί η τιμή, τονίζοντας ότι με «κρατική παρέμβαση» και με ικανοποιητική τιμή για τους παραγωγούς θα μπορούσαν να διατεθούν «σε στρατό, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, κατασκηνώσεις, σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη». Πρόσθεσε επίσης, ότι και για τους κτηνοτρόφους «οι συνέπειες είναι τραγικά εξοντωτικές» με τη «μείωση των βοσκήσιμων εκτάσεων και τη «συρρίκνωση μέχρι και κόψιμο της εξισωτικής αποζημίωσης» και τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα βάρη και το κόστος της παραγωγής.

  Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για την ανάγκη ενός άλλου σχεδιασμού, με «αποδέσμευση από την ΕΕ» και με αξιοποίηση πλεονεκτημάτων της χώρας, την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και γης και τη συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών των μικροκληρούχων παραγωγών, που θα εξασφαλίζει τη «λαϊκή ευημερία», δουλειά για όλους και διατροφική αυτάρκεια.

  Νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας είχε διαδοχικές συναντήσεις με το δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και με εκπροσώπους του κλαδικού σωματείου κλωστοϋφαντουργών «Κλωθώ».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα