Κουτσούμπας: Δεν πρόκειται να δοθούν αποζημιώσεις

Κουτσούμπας: Δεν πρόκειται να δοθούν αποζημιώσεις

Στις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η διεθνής και εσωτερική συγκυρία στην αγροτική οικονομία και τους παραγωγούς αναφέρθηκε σε συνάντηση με αγρότες στο παλιό δημαρχείο στο Μακροχώρι Ημαθίας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την αναστροφή του κλίματος και σημειώνοντας ότι τα προβλήματα υπήρχαν και πριν από την κρίση στην Ουκρανία και το ρωσικό εμπάργκο.

«Όλοι ξέρουν οτι εδώ, για παράδειγμα, δεν υπάρχει αποζημίωση από τις περσινές καταστροφές, που ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω των καιρικών συνθηκών» ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις, ούτε πρόκειται να δοθούν έτσι όπως πάει η κατάσταση ούτε από τον ΕΛΓΑ, ούτε από άλλους φορείς, ή άλλους πόρους, άσχετα με την πάλη που θα συνεχίσουμε να κάνουμε εμείς. Και μάλιστα, όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρουμε ότι την περσινή παραγωγή ακόμη την χρωστάνε οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοβιομήχανοι στους αγρότες παραγωγούς».

Νωρίτερα, επισκεπτόμενος τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρνισσας Πέλλας και μιλώντας για το ρωσικό εμπάργκο, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και στην «τάξη που βρίσκεται στην εξουσία», ότι «ακολουθώντας τις επιταγές και τα μέτρα της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, έφερε νέο πλήγμα στους παραγωγούς και τη διάθεση της παραγωγής της χώρας μας».

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τη δυναμικότητα του συνεταιρισμού, που είναι από τους πιο παραγωγικούς της χώρας, με παραγωγή που αγγίζει τους 100.000 τόνους φρούτα (μήλα, ροδάκινα, κεράσια και αχλάδια) και με σημαντικό εξοπλισμό, όπως ψυγεία μεγάλης χωρητικότητας και διαλογητήρια.

Ο γ.γ.του ΚΚΕ επεσήμανε ότι η περιοχή της Πέλλας, είναι ένα μικρό δείγμα για το τι θαύματα μπορεί να κάνει το ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας και ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να παράγει, να αναπτυχθεί και να θρέψει και τον πληθυσμό της και άλλους λαούς, κάνοντας εξαγωγές σε ισότιμη βάση, με αμοιβαίους επωφελείς όρους, στο πλαίσιο, όμως μία διαφορετικής κοινωνικής οργάνωσης. Ανέπτυξε επίσης την πρόταση του ΚΚΕ για τον παραγωγικό συνεταιρισμό.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού έθεσαν στον κ. Κουτσούμπα το πρόβλημα των μειωμένων τιμών, τα αυξημένα έξοδα παραγωγής και την επιδείνωση της κατάστασης λόγω του ρωσικού εμπάργκο. «Αν δεν αποζημιωθούν οι παραγωγοί, δύσκολα θα αντέξουν δεύτερη χρονιά» τόνισαν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ στην Βουλή και στην Ευρωβουλή.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ