Φραστικό επεισόδιο Κικίλια με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ

Φραστικό επεισόδιο Κικίλια με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ

 

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής την περασμένη Πέμπτη.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής παρουσία δημοτικών αρχών και τοπικών βουλευτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν γίνονταν οι συστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και ένας αξιωματικός από την Πέλλα με τον υπουργό να ρώτα γιατί βρίσκεται στη Χαλκιδική.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας τότε είπε πως «είναι εδώ με τρίμηνη απόσπαση για ενίσχυση της υπηρεσίας όμως δεν υπάρχει πλέον λόγος για αυτές τις μετακινήσεις καθώς η κατάσταση στις Σκουριές έχει εκτονωθεί». 

Ο διάλογος άναψε και τότε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε έντονο ύφος ζήτησε από τον αντιστράτηγο να αποχωρήσει από το γραφείο. Ο ανώτατος αξιώτικος της ΕΛΑΣ ρώτησε «γιατί» και ο κ. Κικίλιας απάντησε «εσύ ξέρεις» με τον αντιστράτηγο να ανταπαντά πως «είστε προκατειλημμένος». 

Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν «προκλητικός» και για αυτό το λόγο του ζητήθηκε να αποχωρήσει. 

Στο ιστορικό του ο συγκεκριμένος αστυνομικός που φέρει το βαθμό του αντιστράτηγου έχει την εξάρθρωση πολυμελών κυκλωμάτων τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη ενώ είχε αναλάβει και τις έρευνες για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ