“Στο Παρίσι απλώσαμε… τραχανά”

“Στο Παρίσι απλώσαμε… τραχανά”

Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι περιγράφει ο Βηματοδότης.

«Με τη φράση του Γκίκα Χαρδούβελη ότι ‘απλώσαμε τραχανά και θα τον μαζέψουμε στην Αθήνα προτού ξινίσει…’ ολοκληρώθηκε η πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση των Παρισίων με την τρόικα. 

Aποφάσεις δεν υπήρξαν, το κλίμα ήταν χαλαρό και -το σημαντικότερο- δεν υπήρξαν διαφωνίες. Και καλά, θα πείτε, τόσες ώρες κλεισμένοι μέσα σε ένα γραφείο τι έκαναν οι δικοί μας με την τρόικα; ‘Βολιδοσκοπούσε ο ένας τον άλλον. Για να δείτε πόσο χαλαρό ήταν το κλίμα, οι τροϊκανοί έβαζαν ένα θέμα και αμέσως μετά το… άφηναν. Δεν επέμεναν. Σου λένε, θα τα πούμε τον Σεπτέμβριο.

Στο μοναδικό ζήτημα που έδειξαν επιμονή ήταν αυτό των ομαδικών απολύσεων’, είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση των Παρισίων. ‘Ρώτησαν τον Μητσοτάκη κάποια στιγμή τι θα γίνει με τις απολύσεις. Αυτός τούς απάντησε θα τα πούμε στο τέλος Σεπτεμβρίου και δεν ξανάθεσαν το θέμα’.

Τόσο χαλαρά. Και κάτι ακόμη. Στις μαραθώνιες συσκέψεις δεν προσφέρθηκε τίποτε φαγώσιμο στους δικούς μας. Μόνο καφές, νερό και αναψυκτικά. Εκείνο που πρόσεξαν είναι ότι οι τροϊκανοί δεν άλλαξαν τις συνήθειες που είχαν στην Αθήνα. Το εμφιαλωμένο νερό ανοιγόταν παρουσία τους, διαφορετικά δεν το έπιναν. Όσο για τους δικούς μας, τα μοναδικά σαντουιτσάκια (finger food) που έφαγαν ήταν στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Γύρισαν στην Αθήνα, εξουθενωμένοι και… πεινασμένοι».

 

Πηγή: tovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ