Νέες αλλαγές στο αντιρατσιστικό από τον Αθανασίου

Νέες αλλαγές στο αντιρατσιστικό από τον Αθανασίου

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Το πάγιο αίτημα των βουλευτών της ΝΔ έκανε δεκτό ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, διευκρινίζοντας, μέσω αλλαγών που κατέθεσε στο υπό συζήτηση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ότι πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή (των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ).

Κατά τα λοιπά, ο κ.Αθανασίου, προανήγγειλε τιμωρία με φυλάκιση και πρόστιμο για όσους υποκινούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. 

Ικανοποιημένη από τις προσθήκες στο νομοσχέδιο σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού. Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τις αλλαγές στο θέμα των γενοκτονιών και τόνισε: «για οποιαδήποτε άρνηση εγκλημάτων δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε το λόγο και το φρόνημα. Και απέναντι στα θύματα των Ποντίων και των Αρμενίων – τιμάμε αυτά τα θύματα- όμως λέμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας ή εθνικής πλειοδοσίας. Είναι θέμα των επιστημόνων να αποδείξουν αν είναι γενοκτονία ή εθνοκάθαρση» κατέληξε.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ