Χαρακόπουλος:Σουφλιάς ή Δήμας οι ορθές επιλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Χαρακόπουλος:Σουφλιάς ή Δήμας οι ορθές επιλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας

 

Άκαιρη χαρακτηρίζει την προεδρολογία ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος , σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Γιώργος Σουφλιάς ή ο Σταύρος Δήμας θα αποτελούσαν ορθές επιλογές. 

“Δεν θέλω να μπω στην ονοματολογία. Νομίζω είναι πολύ νωρίς να μπούμε στην ονοματολογία  για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα μπορούσα και εγώ να προτείνω πρόσωπα από το χώρο της κεντροδεξιάς, όπως τον Γιώργο Σουφλιά ή τον Σταύρο Δήμα, πρόσωπα  που χαίρουν εκτίμησης ευρύτερα, πέραν και του χώρου της ΝΔ, χαίρουν υπερκομματικής εκτίμησης” τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1». 

 “Το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι καταλάβουμε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και κοινωνική γαλήνη. Δεν μπορεί να οδηγηθεί  σε περιπέτεια εκλογών  με τον εκβιασμό  που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο συνταγματικός νομοθέτης αξιώνει μεγάλη πλειοψηφία, συναίνεση, προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ένα πρόσωπο κύρους, ένα πρόσωπο που θα ενώνει τον ελληνικό λαό, θα είναι ένα σύμβολο ενότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση νομίζω οφείλουν όλοι να συμβάλλουν. Και να πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει πια με τους θεσμούς” επισήμανε.

 

Ερωτηθείς εάν πρέπει να δοθεί συγχωροχάρτι σε όσους πολέμησαν τη ΝΔ, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ευκαιριακές μετεγγραφές αμφίβολης αποτελεσματικότητας. “Το θέμα δεν είναι αν θα δώσουμε «συγχωροχάρτι» σε όσους μας καθύβριζαν μέχρι χθες, αλλά εάν πραγματικά η επάνοδός τους στο κόμμα, που λυσσαλέα πολέμησαν, θα βοηθήσει πραγματικά τη ΝΔ. Για μένα το μείζον είναι πως θα αποκαταστήσουμε  τις σχέσεις μας με την ελληνική κοινωνία, με τον κόσμο που στηρίζει τη ΝΔ, που πιστεύει στη φιλελεύθερη ιδεολογία, στο κοινωνικό κράτος, στην ελεύθερη οικονομία, στις παραδοσιακές αρχές και αξίες που στηρίζει αυτή η παράταξη, στον ευρωπαϊκό  προσανατολισμό της χώρας. Πως θα αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τα μεσαία στρώματα, αυτό είναι το μείζον και το ουσιαστικό κατά τη γνώμη μου” ανέφερε.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι τα “καμπανάκια” έχουν αρχίσει να χτυπούν με τις δημοσκοπήσεις. “Χρειάζεται επανασύνδεση της ΝΔ με τα μεσαία στρώματα. Η παράταξη αυτή, πάντα εκπροσωπούσε, πρωτίστως, τα μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και δεν πρέπει η ΝΔ να χάσει αυτή την πυξίδα” είπε χαρακτηριστικά.

“Αυτή η παράταξη είναι η «παράταξη του μέρμηγκα», δεν είναι η «παράταξη του τζίτζικα», του «φάγωμεν και πίωμεν αύριον γαρ αποθνήσκομεν». Είναι η «παράταξη του μέρμηγκα», που αποταμιεύει, λειτουργεί με τη λογική να βάλω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου να αφήσω ένα σπιτάκι στα παιδιά μου. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η ιδιοκτησία” πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει να ξαναεξεταστεί συνολικά το ζήτημα της φορολόγησης και “θα πρέπει να είμαστε πιο διεκδικητικοί, αν θέλετε, και στην τρόικα, καθώς έχουμε και στο χέρι μας σημαντικά επιτεύγματα”. “Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, έχουμε πια αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας μας από Διεθνείς Οίκους. Πρέπει να ξεπεράσουμε πια τη λογική «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Απέτυχε αυτή η λογική. Θυμηθείτε την πεισματική άρνηση της τρόικας να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, οδήγησε πουθενά όλη η λογική;  Ξεπάγιασε ο κόσμος και ταυτόχρονα μειώθηκε η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης. Το πάθημα λοιπόν θα πρέπει να γίνει μάθημα”, είπε.

“Είπα ότι «ξεθωριάζουν» οι ιδεολογικές αρχές της ΝΔ, διότι στο βασικό πυρήνα της ιδεολογίας μας είναι η αντίληψη «λιγότερο κράτος, λιγότεροι φόροι». Το μεν κράτος μειώνεται, από 952.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2009 προ κρίσης, έχουν μειωθεί στις 583.000. Την ίδια ώρα, όμως, αντί να μειώνονται οι φόροι, αυξάνονται. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη περίσταση. Αλλά η λογική της υπέρμετρης φορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά. Αντιθέτως έχει οδηγήσει σε εξουθένωση μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, θα έλεγα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα πρέπει επιτέλους να ξαναδούμε τα πράγματα κατάματα” συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ