Σκουρλέτης: Να ξεκαθαρίσουν για την Προεδρία…

Σκουρλέτης: Να ξεκαθαρίσουν για την Προεδρία

Τα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας «οφείλουν να είναι ξεκάθαροι στη σημερινή συγκυρία» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ιεραρχεί ο καθένας ως προτεραιότητα την ανατροπή της παρούσας μνημονιακής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης; Σε αυτό το ερώτημα δεν χωρούν δεύτερες προσεγγίσεις ή απαντήσεις, ούτε βέβαια το να υπεκφεύγουμε και να λέμε ότι θα το αξιολογήσουμε σε΄ έναν άλλο χρόνο» σημειώνει.

Σε ερώτηση αν αναφέρεται συγκεκριμενα στον κ. Κουβέλη, ο εκπρόσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Αναφέρομαι και στον κ. Κουβέλη, αλλά και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που πρέπει να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες. Για εμάς το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η πραγματική αντιστοίχιση της ελληνικής Βουλής με τους πραγματικούς συσχετισμούς εντός της ελληνικής κοινωνίας, προφανώς μέσα από εκλογές, και αμέσως μετά να δούμε και το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει κάποιες κινήσεις προς τη «δεξαμενή» των 50 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ, αλλά και προς τους ανεξάρτητους, από την οποία θα εξαρτηθεί η εκλογή, ή όχι, του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης απαντά: «Ο κάθε βουλευτής αξιολογείται από τη στάση του και αναφέρομαι και σε αυτή τη δεξαμενή των βουλευτών που περιγράψατε. Θα είναι, λοιπόν, κάποιοι που θα κλείσουν τα μάτια μπροστά στην καταστροφή της χώρας και θα δώσουν το “πράσινο φως” στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει να εξαπατά και ουσιαστικά να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα. Και αυτή η ευθύνη είναι και συλλογική αλλά και ξεχωριστή για το κάθε μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου… Αυτή τη στιγμή το βασικό είναι πώς θα δημιουργήσουμε τους όρους μια μεγάλης δημοκρατικής ανατροπής, που θα οδηγήσει την παρούσα κυβέρνηση για πολλά χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι «εκείνοι, οι οποίοι βάζουν τις κόκκινες γραμμές κάθε φορά, δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Και η κυβέρνηση αρκείται να τις ακολουθεί πιστά. Θεωρώ ότι όλες οι διαρροές, που γίνονται γύρω από φοροελαφρύνσεις, νέες εξαγγελίες, είναι απολύτως παραπλανητικές και εν πάσει περιπτώσει αν η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα διαφορετικό δείγμα γραφής, θα έπρεπε να ξεκινήσει από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Να κάνει δηλαδή σοβαρές αλλαγές. Ούτε να κρύβεται, ούτε να κοροϊδεύει τον κόσμο. Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος…».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει: «Από όλα τα στελέχη μας έχει διατυπωθεί η εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις για μια συνολική συνεργασία με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Αυτό ακούγεται και από την άλλη πλευρά και είναι απολύτως σεβαστό. Είναι ένα πραγματικό στοιχείο. Αυτό ισχύει, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τη συγκρότηση ενός «μεγάλου συνασπισμού εναντίον της δικομματικής κυβέρνησης» ο κ. Σκουρλέτης τονίζει: «Από την πρώτη μέρα εφαρμογής του καταστροφικού μνημονίου στην πατρίδα μας, εμείς διατυπώσαμε ένα ανοικτό, δημοκρατικό, ενωτικό κάλεσμα προς όλες εκείνες τις δυνάμεις που αντιλαμβάνονται πως πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος και να απαλλαγούμε από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Βέβαια, η πρόσκληση αυτή έχει μια συγκεκριμένη προγραμματική πολιτική βάση. Με ένα προοδευτικό πρόσημο και στη βάση αυτής της προγραμματικής συμφωνίας μπορούν να οικοδομηθούν πράγματι πλατύτατες συμμαχίες και πολιτικές και κοινωνικές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ