Ορκωμοσίες με διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις

Ορκωμοσίες με διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις

Διαδηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρίες απλήρωτων εργαζομένων, πολιτικό όρκο αλλά και θρησκευτικό τυπικό θα περιλαμβάνουν οι ορκωμοσίες των νέων αυτοδιοικητικών αρχών στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων, σήμερα και μεθαύριο Παρασκευή αντιστοίχως.

Η ορκωμοσία των 101 μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και της νέας περιφερειάρχη Ρένας Δούρου έχει προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα στις 19.00, στο κλειστό γυμναστήριο της Δροσούπολης στη Φυλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει πανηγυρικό τόνο στο γεγονός, ενώ λέγεται ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, πλαισιωμένος από στελέχη του κόμματος, αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους διαφόρων κινημάτων.

Παράσταση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει να κάνουν απλήρωτοι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής οι οποίοι είχαν χθες συνάντηση με τον απερχόμενο περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό.

Σχετικά με την ορκωμοσία στην Αθήνα όμως, ιδιαίτερο προβληματισμό γεννά η ένταση που καλλιεργείται γύρω από την «υποδοχή» των νέων δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής.

Η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε διαμαρτυρία έξω από τον χώρο της ορκωμοσίας, με σκοπό να παρεμποδιστεί η είσοδος «των φαστιστών» ενώ αντίστροφη κινητοποίηση υπάρχει και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής είτε για να επευφημήσουν τον προφυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη είτε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απουσία του.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ