Λοβέρδος: Μπορούν να αποφευχθούν περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Λοβέρδος: Μπορούν να αποφευχθούν περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Την εκτίμηση ό,τι μπορούν να αποφευχθούν περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου.

«Ότι είναι να γίνει θα είναι προϊόν αξιολόγησης, ειδικών, εκτός πολιτικής. Θα δούμε τι λέει η αξιολόγηση και θα κάνουμε αυτό που λέει. Περιμένουμε ως ένα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 να είναι η μη απόλυση των υπολοίπων μέχρι τις 15.000 και αυτό θεωρώ ότι θα το ξέρουμε τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ερωτηθείς αν μπορούν να αποφευχθούν οι απολύσεις απάντησε θετικά.

«Το θέμα των απολύσεων είναι μέσα στα θέματα που θα θέσει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο υπουργός εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι «υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι» ωστόσο σημείωσε ότι «χωρίς καλό πολιτικό περιβάλλον, δεν βγαίνει Πρόεδρος».

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Οι σκληρές αντιδράσεις δεν είναι παράξενες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να είναι τόσο αυστηρός. Δεν έχει καμία ανάμειξη στη διαχείριση της κρίσης, έχει προσφέρει μόνο ένταση και εκτιμώ ότι στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, πρέπει να είναι πιο χαλαρός».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ