Πρωτόπαπας: Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να υπάρχει με όποια κυβέρνηση

Πρωτόπαπας: Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να υπάρχει με όποια κυβέρνηση 

Για τον ΕΝΦΙΑ και για την χθεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, μίλησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Μαίρης Πολλάλη.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν με τον κ. Χαρδούβελη σημειώνοντας ότι «υπήρχαν δεσμεύσεις από τον υπουργό και αρκετά που εκκρεμούν ακόμη».

«Η πραγματικότητα σε κάθε φόρο είναι δύσκολη. Το θέμα είναι ότι αυτός ο φόρος έχει συνυπολογιστεί στον προϋπολογισμό και ήταν γνωστός ότι θα γίνει εδώ και έναν χρόνο», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ και υπογράμμισε ότι «ανάλογοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες».

«Κανένας φόρος δεν είναι ευχάριστος. Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να υπάρχει όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Το θέμα είναι να είναι δίκαιος και να μπορεί να τον πληρώσει ο πολίτης ανάλογα με την πραγματική περιουσία του», συμπλήρωσε.

«Ο φόρος που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να καταργηθεί  και αυτό πιστεύω να γίνει με την έξοδο της  χώρας από τα Μνημόνια είναι η έκτακτη εισφορά», τόνισε και πρόσθεσε:

«Εγώ είμαι υπέρ του να ευνοήσουμε τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά πρέπει εκείνοι οι οποίοι έχουν εισόδημα να φορολογούνται».

«Βγαίνουμε από την κρίση σιγά σιγά. Όσο βγαίνουμε από την κρίση ο πολίτης απολαμβάνει πρώτος σειρά βελτιώσεων στο εισόδημά του, η οποία θα βελτιώνεται όσο προχωρά η οικονομία», κατέληξε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ