Παναγιωτόπουλος: Ο ΕΝΦΙΑ έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση

Παναγιωτόπουλος: Ο ΕΝΦΙΑ έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση

 

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και για τον ΕΝΦΙΑ μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, στον Real Fm 97.8.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι ο ΕΝΦΙΑ «όπως εφαρμόστηκε, έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση» και συμπλήρωσε ότι «έχει προκαλέσει ένα αίσθημα ανασφάλειας στην μεσαία και μικρομεσαία αστική τάξη»

«Στην οικονομίας της αγοράς δεν φορολογούμε την ιδιοκτησία και δεν τιμωρούμε. Φορολογούμε το εισόδημα και τις υπεραξίες», ανέφερε και υπογράμμισε ότι «είναι λάθος ότι από την αρχή δεν εκλήθη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης για να τρέξει και να εφαρμόσει το θέμα».

«Η λειτουργία αυτού του νόμου στην πράξη δημιούργησε αυτή την τερατογένεση και είναι προς τιμήν του Πρωθυπουργού που παρενέβη για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι «υπάρχει ένα χρονικό ορόσημο, της Προεδρικής Εκλογής».

Χαρακτηρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ως έναν από τους καλύτερους προέδρους των τελευταίων δεκαετιών, συμπλήρωσε:

«Δεν είναι εύκολο να υπερβούμε αυτό το ορόσημο. Γιατί βλέπουμε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μία συμπεριφορά που δεν διακρίνεται από την απαραίτητη θεσμική και πολιτική ευθύνη και υπευθυνότητα».

«Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές ψηφίσουν. Σημασία έχει να υπερβούμε το ορόσημο, να μην έχουμε εκλογές .

«Η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον μέχρι το 2016 ησυχία, όχι πολιτική ανατροπή για να μπορέσει να φέρει εις πέρας την προσπάθεια σωτηρίας του τόπου», κατέληξε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ