Διυπουργική σύσκεψη για το ρωσικό εμπάργκο

Διυπουργική σύσκεψη για το ρωσικό εμπάργκο

Διυπουργική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Καρασμάνη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής απαγόρευσης των εισαγωγών προϊόντων από την ΕΕ.

Μετά το τέλος της, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση παρενέβη έγκαιρα, ζητώντας την κινητοποίηση της ΕΕ για την προστασία των ελληνικών και, κατ΄ επέκταση, των ευρωπαϊκών προϊόντων κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία, πριν ακόμα ληφθεί η απόφαση για το ρωσικό εμπάργκο.

Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογούνται λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι, εφόσον χρειαστεί, τα κοινοτικά κονδύλια να ενισχυθούν από νέα εργαλεία και μηχανισμούς, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και συνολικά το πρόβλημα, που έχει προκύψει στην Ελλάδα και τις άλλες παραγωγούς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και να συμπληρωθούν από εθνικές δράσεις, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτη προτεραιότητα είναι η πλήρης και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών, η οποία ξεκινά άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, παρενέβη εγκαίρως στα ευρωπαϊκά όργανα, παρακολουθεί το πρόβλημα και θα σταθεί αρωγός στον Έλληνα αγρότη που πλήττεται».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ