“Γαλάζιες” γκρίνιες για την ανοχή σε Βενιζέλο

“Γαλάζιες” γκρίνιες για την ανοχή σε Βενιζέλο

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ η στάση που τηρεί το Μαξίμου απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο.

Εκείνο που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα «γαλάζιους» βουλευτές και στελέχη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ οικειοποιείται όλα τα κοινωνικά θέματα με τελευταίο παράδειγμα την παράταση που δόθηκε στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ.

Η φράση που ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι και προκάλεσε τη «γαλάζια» οργή ήταν η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου για την παράταση στον ενιαίο φόρο ακινήτων η οποία ξεκινούσε με τις λέξεις «ζήτησα και αποφασίστηκε…».

Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο είχαν δώσει «μάχη» και οι βουλευτές της ΝΔ, θέτοντας ακριβώς το ίδιο αίτημα με εκείνο των συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η ανακοίνωση βγήκε από την Χ. Τρικούπη. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Γ. Βλάχος, είχε καταθέσει τις αντιρρήσεις του και στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών.

Τη στάση του κυβερνητικού εταίρου έχει καυτηριάσει και έχει αναφερθεί αρκετές φορές και ο Γραμματέας της ΝΔ που δέχεται και τα έντονα παράπονα των «γαλάζιων» στελεχών για την ανοχή που υπάρχει απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο. «Δεν θα γίνεται ότι βολεύει το ΠΑΣΟΚ» είχε πει χαρακτηριστικά στην Realnews ο Α. Παπαμιμίκος.

Βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν πως η στήριξη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γίνεται, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο κόμμα του. Ωστόσο, σημειώνουν πως αυτό μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» στην κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί ο υπουργός που ανακοίνωσε το χαράτσι της ΔΕΗ να φαίνεται εκείνος τώρα κοινωνικά ευαίσθητος» σημείωναν στελέχη της Συγγρού.

Που εστιάζονται τα «γαλάζια» παράπονα

– Δεν έχει γίνει ανασχηματισμός στο κράτος. Κατέχουν σημαντικά πόστα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν επί Γ. Παπανδρέου.

– Παραμένουν στις θέσεις τους στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν τοποθετηθεί στην τριτοκομματική κυβέρνηση.

– Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται κοινωνικά ευαίσθητο και μπλοκάρει μεταρρυθμίσεις.

– Δίνεται προτεραιότητα στα «πράσινα» αιτήματα.

Μάλιστα, στη Συγγρού υπενθυμίζουν με νόημα την έντονη αντίδραση που υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν από την Χ. Τρικούπη και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν η ΝΔ έκανε καμπάνια για τη μείωση του ΦΠΑ ή για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

Ο πρώην υπουργός Γ. Μιχελάκης σε συνέντευξη του στη Realnews είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πιο φιλολαϊκό κόμμα από τη ΝΔ».

Πολλές είναι οι «γαλάζιες» αντιδράσεις και στη Θεσσαλονίκη για τον Ευ. Βενιζέλο, ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ… «έχουμε παραδώσει την πόλη στον Βενιζέλο» λένε στελέχη της ΝΔ στη Β. Ελλάδα.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Ευ. Βενιζέλος δίνει… ειδήσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς την προηγούμενη είχε προαναγγείλει τον ανασχηματισμό.

Μία κίνηση που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Α. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει περίεργη τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος επέλεξε να προαναγγείλει ότι θα γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ